GEZE-deursystemen in de nieuwe hoofdvestiging van Furla

Midden in de idylle van Toscane heeft het traditiebedrijf Furla zijn nieuwe hoofdvestiging gebouwd. Hier vinden productie en creatieve afdeling onderdak. De speciale eis aan het project was de architectuur optisch zo harmonieus mogelijk in de ongerepte omgeving te integreren en tegelijkertijd ook in de zin van een verbeterde duurzaamheid de industriële effecten op de regio zo gering mogelijk te houden. In het mooie entreegebied van het gebouwencomplex kiest de onderneming voor comfortabele deursystemen van GEZE.

Tijdloze handtassen en accessoires uit Italië: Furla

De modeonderneming Furla is in het jaar 1927 door Roman Furlanetto in het Italiaanse Bologna opgericht en bevindt zich als vennootschap nog steeds merendeels in familiebezit. Furla staat vooral voor hoogwaardige tassen uit Italië tegen betaalbare prijzen. De producten onderscheiden zich door hun tijdloze design. Het nieuwe hoofdkantoor en de nieuwe productielocatie bevinden zich in Tavarnelle Val di Pesa, ongeveer 30 km ten zuiden van Florence. Het moderne gebouwencomplex valt op door de geslaagde combinatie van moderne industriearchitectuur en romantisch Italiaans landschap.

Veiligheid en comfort in het entreegebied voor de werknemers – ook dankzij GEZE

Het centrale punt van het terrein wordt gevormd door de Piazza Furla, waar bezoekers en medewerkers ontvangen worden en die naar het entreegebied leidt. Dit is met als voorbeeld de toegang tot een Toscaanse villa vormgegeven: cipressen wijzen de weg naar de ingangsdeur. Ongeveer 150 personen bezoeken het gebouw dagelijks. Naast het uitnodigende karakter mogen daarom ook hygiëne en veiligheid niet te kort komen.

De Slimdrive SL NT in het zwart wordt met zijn geringe bouwhoogte van slechts 7 cm perfect in het minimalistische designconcept van het gebouw geïntegreerd.

De Slimdrive SL NT in het zwart wordt met zijn geringe bouwhoogte van slechts 7 cm perfect in het minimalistische designconcept van het gebouw geïntegreerd. © Alberto Violante / GEZE GmbH

Slim deursysteem voor veiligheid en hygiëne

De speciale eis aan de ingangsdeur: hij moet met de vaak sterke rukwind van de Chianti-heuvels overweg kunnen. Bovendien moet hij comfortabel en hygiënisch contactloos functioneren. Als ideale oplossing is het Slimdrive SL NT schuifdeursysteem met ISO-glas-profielsysteem in de variant met dubbele vleugel gekozen. In de kleur RAL 9005 Zwart en dankzij de bijzonder geringe bouwhoogte van slechts 7 cm wordt het sterke en bijna onzichtbare systeem moeiteloos in het minimalistische designconcept van het gebouw geïntegreerd.

De stille en slijtagearme gelijkstroom-aandrijving van de Slimdrive SL NT zorgt voor geringe onderhoudskosten.

De stille en slijtagearme gelijkstroom-aandrijving van de Slimdrive SL NT zorgt voor geringe onderhoudskosten. © GEZE GmbH

Eenvoudige integratie en veiligheid

De Slimdrive SL NT wordt niet alleen onopvallend in de architectuur geïntegreerd: door CAN-bus-koppeling kan het deursysteem ook eenvoudig in de gebouwentechniek-managementsystemen geïntegreerd worden. Voor veiligheid zorgt een geïntegreerde oplaadbare batterij, die bijvoorbeeld bij stroomuitval de noodopening garandeert.

Over veiligheid gesproken: voor verhoogde inbraakbeveiliging zijn verschillende mechanische en elektrische vergrendelingen voor de Slimdrive SL NT optioneel verkrijgbaar.

Meer over gebouwveiligheid

Geringe slijtage en onderhoudsarm

Bij de Slimdrive SL NT schuifdeuraandrijving gaat het om een zeer stille en slijtagearme gelijkstroom-aandrijving. Mochten er storingen in de werking optreden, dan worden deze automatisch herkend en geprotocolleerd, zodat ze snel verholpen kunnen worden. De onderhoudskosten worden bovendien dankzij de zelfreinigende loopwagen duidelijk gereduceerd. Dat bespaart niet alleen kosten, maar draagt ook aan de duurzaamheid bij.

Meer over energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie met deursystemen van GEZE

Automatische deuren als de Slimdrive SL NT verhogen niet alleen de hygiëne in druk bezochte gebouwingangen. Automatisch openende en betrouwbaar sluitende deuren verhogen ook de energie-efficiëntie van het gebouw en maken zo in hoge mate deel uit van de duurzaamheid van een gebouw. Geïntegreerd in een doordachte gebouwautomatisering zorgen ze in bijzondere mate voor comfort, veiligheid en energie-efficiëntie.

Meer over de gebouwautomatisering

Duurzame gebouwen: onderscheiding voor Furla

Het is zeer belangrijk voor de onderneming zijn effecten op het milieu te reduceren. Het nieuwe gebouwencomplex is zo ontwikkeld dat de industriële activiteiten voor de regio zich tot een minimum beperken. Ook de productontwikkeling zoekt continu naar innovatieve, duurzame productieoplossingen.

Eind mei 2022 heeft Furla bekendgemaakt dat het nieuwe hoofdkantoor een ISO-certificering voor zijn milieumanagementsysteem ontvangen heeft. Voorwaarde voor de certificering is een bedrijfsmilieupolitiek, de vastlegging van milieudoelen en een milieuprogramma alsmede een passend managementsysteem dat helpt het doel te bereiken.

Meer over Green Building