Casusstudies

Glazen esthetica: GEZE volledig glazen deuren in de Leonardo Glazen Cube

Geïntegreerde volledig glazen systemen (IGG) zijn enkele van de meest innovatieve oplossingen op de glasmarkt. Een indrukwekkend voorbeeld van innovatieve glazen esthetica is de Leonardo Glazen Cube in Bad Driburg; GEZE heeft geïntegreerde volledig glazen systemen hier aangebracht, met de GEZE TS 550 IS vloerveer.

Geïntegreerd volledig glazen systeem in de Leonardo Glazen Cube

De Leonardo Glazen Cube, het vergader- en evenementengebouw van de designerglas productleverancier Leonardo, opende in 2007. Het GEZE geïntegreerde volledig glazen systeem voegde vrijheid toe aan het ontwerp van de imposante glazen gevel, waarvan de visuele esthetica eerder negatief beïnvloed was door schuifbeslagsystemen en profielen.

Naadloze glazen gevels – met volledig glazen deuren door GEZE

Tweevleugelige volledig glazen deur in de Leonardo Glazen Cube, binnenaanzicht. Foto: MM Fotowerbung voor GEZE GmbH

Transparante glazen gevel zonder zichtbare techniekelementen: volledig glazen deur met GEZE TS 5000 deurdranger.

VOLLEDIG glazen deuren door GEZE integreren het profiel- en schuifbeslagsysteem onzichtbaar tussen de stompe glazen ruiten om een consequent oppervlak te creëren – zonder zichtbare of ongelijke delen op het glazen oppervlak. Het oppervlak van hoge kwaliteit biedt volledig transparante en visuele lichtheid. Alle raam-‘intelligentie’ is gelegen tussen de ruiten: dankzij een onopvallend bedrukte glazen rand binnen de ruit, is de achterliggende techniek nagenoeg onzichtbaar. Dit helpt bij het creëren van een stijlvol consequent geveldesign, onafhankelijk van het feit of er modulaire glazen schuifwanden, handmatige of automatische schuif- en draaideuren gemaakt van glas of glazen enkelwerkende of pendeldeuren worden gebruikt.

Gepersonaliseerde glazen deuren met het GEZE geïntegreerde volledig glazen systeem

Het flexibele volledig glazen systeem kan worden gebruikt in volledig glazen gevels in het interieur of in een buitengebied, en in vaste en flexibele afscheidingswandsystemen, als een manier om wachtzones in luchthavens te verdelen, of als verdelers in vergader- en evenementengebouwen, winkelcentra, banken, toonbankgebieden of moderne kantoorvleugels. De designopties zijn bijna zonder beperkingen. Tegelijkertijd voldoen GEZE volledig glazen deuren aan een grote verscheidenheid aan vereisten wat betreft design en functionaliteit:

  • Individuele glazen designvereisten kunnen gerealiseerd worden door het gebruik van speciale types glas, bijv. met geserigrafeerde patronen.
  • Specifieke behoeften zoals verhoogde warmte-isolatie of veiligheidseisen kunnen worden beantwoord met GEZE IGG.
  • Betrouwbare functionaliteit: de IGG oplossingen behouden alle voordelen van de betrouwbare GEZE-schuifbeslagsystemen zonder beperking – inclusief veel verschillende mogelijke individuele instellingen.

Net als de bestaande GEZE-schuifbeslagsystemen wordt het geïntegreerde volledig glazen systeem van GEZE ook gekenmerkt door lage onderhoudskosten en een hoog niveau van gebruiksgemak.

Volledig glazen deuren met optimale esthetica

Tweevleugelige volledig glazen deur in de Leonardo Glazen Cube, buitenaanzicht. Foto: MM Fotowerbung voor GEZE GmbH

Naadloos deurprofiel met hoge functionaliteit: het geïntegreerde volledig glazen systeem door GEZE.

In de Leonardo Glazen Cube, dienen de minimalistische volledig glazen deuren om de combinatie van zachte, vloeiende structuren en een doorzichtig, rechtlijnig omhulsel te benadrukken. Onze geïntegreerde volledig glazen systemen ondersteunen zodoende de aspiratie van het glasmerk om een lifestyle-bedrijf te worden.

GEZE-producten in de Leonardo Glazen Cube, Bad Driburg

  • Geïntegreerde volledig glazen systemen (IGG)
  • GEZE TS 550 IS vloerveer
  • GEZE TS 5000 deurdranger