Toegangsbeheer en hygiënische veiligheid op de basisschool in Rheinhausen met GEZE

Veiligheid en hygiëne worden steeds belangrijker op scholen. In het nieuwe gebouw van de basisschool in Rheinhausen zorgen GEZE automatische deursystemen voor een veilige, praktische en hygiënische contactloze toegang. De GEZE INAC-toegangsbeheeroplossing zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen onbelemmerde toegang hebben tot het schoolgebouw. Hierdoor wordt deze oplossing een belangrijk onderdeel van het beveiligingsconcept van de school.

Door voor een GEZE INAC toegangscontrolesysteem te kiezen, bespaart u tijd en geld

MIFARE RFID-kaarten worden tegen de GEZE INAC-lezer gehouden bij de ingang van de basisschool in Rheinhausen

Praktische toegangscontrole: gebruikers hoeven alleen hun MIFARE RFID-kaart voor de GEZE INAC-lezer te houden. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Reeds vóór de bouw van het nieuwe schoolgebouw beschikte de gemeente Rheinhausen al over een toegangscontrolesysteem in bestaande gebouwen, zoals het gemeenschapscentrum met het stadhuis, de concertzaal en de ceremoniezaal, evenals de bibliotheek en het meergeneratiehuis met kinderdagverblijf, intramurale zorg en het café. Dit riep een aantal vragen op voor de planners en gebouweigenaren. Moeten er twee verschillende systemen worden gebruikt in bestaande gebouwen en nieuwe gebouwen? Zo ja, hoe? Of moet het oude systeem volledig worden vervangen om één systeem in alle gebouwen te kunnen gebruiken? Geen van beide opties was bijzonder bevredigend, aangezien beide een aanzienlijke investering van tijd en financiële middelen met zich meebrachten.

GEZE was echter in staat om een ​​kosteneffectieve, toekomstbestendige oplossing voor te stellen. Met behulp van moderne hybride technologie was het mogelijk om het nieuwe GEZE INAC-systeem te combineren met het bestaande systeem. Het was dus niet nodig om het oude toegangscontrolesysteem te vervangen, wat tijdrovend en duur zou zijn geweest. Een ander voordeel is dat regelmatige software-updates de GEZE INAC helpen om state-of-the-art te blijven, waardoor dit een duurzame oplossing wordt die op lange termijn tijd en kosten bespaart.

Handige kaarten maken een sleutelloze toegang mogelijk

GCVR 800 UP-lezer voor het GEZE INAC toegangscontrolesysteem, geïnstalleerd op de buitenwand van de basisschool in Rheinhausen.

De GCVR 800 UP lezer voor het GEZE INAC-toegangscontrolesysteem past discreet in het gevelontwerp. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Ervoor zorgen dat het toegangscontrolesysteem voor iedereen eenvoudig te gebruiken is, vormde een prioriteit voor de gebouweigenaars. Het doel was om één identiteitskaart te gebruiken als autorisatiebewijs voor zowel bestaande als nieuwe systemen. GEZE is deze uitdaging met succes aangegaan, door gebruik te maken van hybride technologie. Dat wil zeggen, elke kaart bevat twee soorten chiptechnologie. Gebouwgebruikers hebben slechts één toegangskaart nodig voor alle gebouwen, aangezien de kaarten met beide systemen werken. Deze gebruiksvriendelijke oplossing maakte het mogelijk om het nieuwe GEZE INAC-systeem in het nieuwe gebouw te installeren zonder dat er aanpassingen nodig waren aan het bestaande systeem in andere gebouwen. Dit bespaart tijd en kosten – zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid.

Het installeren en configureren van het toegangscontrolesysteem is eenvoudig

© Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Het GEZE INAC-toegangscontrolesysteem biedt optimaal gebruiksgemak – en niet alleen voor de gebruikers van het gebouw. Ook installateurs en gebouweigenaars profiteren van deze weloverwogen GEZE-oplossing.

“Onze afdeling Smart Building Projects heeft het GEZE INAC-systeem vooraf geconfigureerd volgens de specificaties van de klant en ook alle identiteitskaarten geprogrammeerd en geleverd. Dit betekende dat onze klant het toegangscontrolesysteem in een mum van tijd in bedrijf kon stellen met behulp van de meegeleverde documentatie. Kleine aanpassingen waren dankzij het begrijpelijke systeem eenvoudig door te voeren en werden ter plaatse door de monteurs uitgevoerd”, aldus Christoph Keller, Key Account Manager Safety Technology bij GEZE.

De voordelen voor installateurs en gebouweigenaars zijn duidelijk: de installatie en inbedrijfstelling van een vooraf geconfigureerd INAC-toegangscontrolesysteem bespaart de klant veel tijd op de bouwlocatie en biedt tegelijkertijd een verbeterde functionele veiligheid.

AVG-compatibele gegevensbeveiliging

Een belangrijk aspect voor gebouweigenaren is dat het GEZE INAC-toegangscontrolesysteem functioneert in overeenstemming met de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Het systeem kan ook gemakkelijk worden aangepast aan de gegevensbeschermingsvoorschriften van individuele bedrijven en instellingen. Gegevensbeveiliging is immers van levensbelang in alle sectoren. De MIFARE DESFire EV2 RFID-kaarten, waarmee gebruikers contactloos kunnen worden geïdentificeerd bij toegangspunten van gebouwen, bieden extra gegevensbeveiliging dankzij gecodeerde communicatie.

Ontdek onze brancheoplossingen voor onderwijsinstellingen

We willen onze klanten oplossingen bieden die exact zijn afgestemd op hun specifieke eisen. We zijn dan ook erg trots dat ons Slimdrive automatische schuifdeursysteem en onze GEZE INAC-oplossing voor toegangsbeheer ons in staat stellen gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve oplossingen te bieden.

Christoph Keller, Key Account Manager Safety Technology bij GEZE

GEZE-oplossingen voor veiligheidsconcepten op maat

Binnenaanzicht ingang van basisschool Rheinhausen, voorzien van GEZE Slimdrive-schuifdeursysteem voor vluchtroutes plus GEZE INAC toegangscontrolesysteem.

Een veilige, hygiënische oplossing: het GEZE Slimdrive-schuifdeursysteem voor vluchtroutes opent en sluit automatisch en vermijdt daarbij lichamelijk contact. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Zorg ervoor dat deuren alleen opengaan voor de mensen voor wie deze bedoeld zijn. Toegangscontroles weigeren op betrouwbare wijze de toegang aan ongewenste gasten en laten geautoriseerde mensen door. GEZE beschikt over de juiste toegangscontrolesystemen voor uw individuele wensen.

Meer informatie vinden over gebouwveiligheid

Download de productbrochure voor toegangscontrole (PDF | 6 )

Comfortabel, veilig en hygiënisch: de nieuwe schoolingang met GEZE schuifdeursysteem

Leerlingen, onderwijzend personeel en bezoekers moeten op hun gemak door de voordeuren van scholen kunnen – en in geval van nood snel en veilig naar buiten kunnen.

Het oorspronkelijke plan voor de entree van het nieuwe gebouw op de basisschool Rheinhausen was om een tourniquet te plaatsen. Onze GEZE-ontwerpadviseurs adviseerden de klant om een ​​automatische schuifdeur te kiezen die is uitgerust met een GEZE Slimdrive SL NT-FR schuifdeursysteem voor vluchtroutes.

Doordat de vleugel automatisch naar de zijkant opengaat, kunnen gebruikers eenvoudig in- en uitlopen. Dit zorgt ervoor dat leerlingen bij het betreden of verlaten van het schoolgebouw niet met een vrijloopdeur te maken hebben. Een ander belangrijk voordeel van de geselecteerde automatische deur is dat deze volledig automatisch opent en sluit – en dus zonder enig fysiek contact, waardoor een overdrachtsvorm van ziektekiemen, bacteriën en virussen wordt geëlimineerd. Deze comfortabele, veilige en hygiënische GEZE-oplossing maakte even veel indruk op planners als op de klant.

Ontdek andere GEZE-oplossingen voor entrees (PDF | 396 KB)

We kenden de toegangscontrolesystemen van GEZE en hun verschillende toepassingen al via enkele van onze andere bouwprojecten. Met dit in gedachten waren we verheugd over het voorstel van de GEZE-projectmanager, om bestaande systemen in andere gebouwen te blijven gebruiken en hybride technologie toe te passen om het nieuwe schoolgebouw binnen het algehele beveiligingssysteem te integreren. We waren onder de indruk van het specialistische, toekomstgerichte advies dat we kregen. Onze beslissing om een ​​automatische schuifdeur te installeren, wierp al snel zijn vruchten af – aangezien veiligheid en hygiëne tegenwoordig een steeds belangrijkere rol spelen op scholen.

Dr Jürgen Louis, burgemeester

GEZE-producten op de basisschool in Rheinhausen

  • Het GEZE INAC-toegangscontrolesysteem bestaande uit DC800-DR-deurcontrollers, GCVR 800 UP-lezers, MIFARE RFID-kaarten en voedingseenheid, plus GEZE INAC-softwareapplicatie (app) voor GEZE Cockpit
  • Slimdrive SL NT-FR automatisch lineair-schuifdeursysteem voor vluchtroutes
  • TS 5000 R bovenliggende deurdranger voor brandwerende en rookbeschermingsdeuren, met elektrische vastzetvoorziening en geïntegreerde rookschakelaarcentrale