Casestudy's

Automatische deurdrangers verhogen de luxueuze sfeer in The Retreat Hotel aan de Blue Lagoon in IJsland.

Voor veel mensen is de wereldberoemde Blue Lagoon van IJsland een plek die ze graag willen bezoeken – en The Retreat, het luxehotel dat boven op de lagune staat, vormt hierop geen uitzondering. Dit prestigieuze project is zeer belangrijk voor IJsland: het combineert Scandinavische architectuur met adembenemende natuurlijke schoonheid, waarbij aan elk detail zorg is besteed, om de gasten een gevoel van verbondenheid met het ruige IJslandse landschap te geven.

Teamwork: Scandinavisch design en GEZE's handige deuroplossingen

Opvallende architectuur in een opvallend landschap: The Retreat at the Blue Lagoon in IJsland.

Opvallende architectuur in een opvallend landschap: The Retreat at the Blue Lagoon in IJsland. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

De hoge eisen die het hotel stelt aan het ontwerp en het gemak zijn zelfs tot in het kleinste detail zichtbaar. Deze eisen worden nergens uit het oog verloren, ook niet bij de automatische deuraandrijvingen, handmatige schuifdeurrails en deurdrangers. Om deze reden hebben de ontwerpers van het hotel gekozen voor slimme deuroplossingen van GEZE. Hierdoor openen en sluiten de deuren van het hotel, ongeacht het gewicht, het materiaal of de locatie, gemakkelijk met behulp van sensoren en knoppen en kunnen de gasten zich vrij bewegen door het hele gebouw. Alle automatische GEZE-deuraandrijvingen zijn gestroomlijnd, hebben een elegant design en passen perfect in de Scandinavische architectuur. GEZE's jarenlange IJslandse partner Járn & Gler hf plande en implementeerde de deursystemen.

GEZE deursystemen verwelkomen gasten in dit luxehotel

Naadloze overgangen: GEZE deurtechniek verbindt binnen- en buitenruimtes.

Naadloze overgangen: GEZE deurtechniek verbindt binnen- en buitenruimtes. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Voor hotels zijn gedistingeerde en toch comfortabele entrees vaak de eerste gelegenheid om gasten te verwelkomen. Automatische deuren naar keukens en andere ruimtes vergemakkelijken ook veilig werken, toegankelijke ruimtes en een vlotte, naadloze service. The Retreat, een luxehotel in IJsland, is geen uitzondering. Naast een hoge mate van functionaliteit was een uitstekend ontwerp de andere belangrijke vereiste voor de deuroplossingen van het hotel.

Binnenaanzicht van de lobby van The Retreat in IJsland.

De lobby biedt Scandinavisch design en een adembenemend uitzicht over de Blue Lagoon. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Praktisch, betrouwbaar en discreet: geïntegreerde schuifdeuren

Tijdens de bouw van het hotel was het essentieel dat alle elementen naadloos in elkaar overvloeiden om een architectuur en interieurontwerp te creëren die in volledige harmonie was met de vulkanische omgeving van de Blue Lagoon. Bijgevolg gaan alle deuren van het hotel – zelfs de zwaarste glazen deuren tot 150 kg – rustig en elegant open en dicht. Bovendien zijn de meeste schuifdeuren volledig geïntegreerd in de muur, waardoor alle automatische aandrijvingssystemen en deurkozijnen worden verborgen. 

Het verbergen van alle mechanische deuraandrijvingen was geen geringe opgave, aangezien sommige deuren tot 4 meter lang zijn. Het hele team werkte echter samen om esthetisch aantrekkelijke en creatieve oplossingen te vinden. De deuraandrijvingen van GEZE voldoen aan alle complexe eisen van de architectuur van het hotel.

Jón Halldór Davídsson, Sales Manager bij Járn & Gler hf.

Hoge functionaliteit dankzij de integratie van het gebruik van het gebouw

Het moderne luxehotel The Retreat scoort ook hoog als het gaat om gebouwautomatisering. Alle deuraandrijvingen zijn in het netwerk opgenomen van het intelligente gebouwmanagementsysteem en de brandalarminstallaties van het hotel en bieden zo een meerwaarde voor de veiligheid en de energie-footprint van het hotel. De centrale besturing en bewaking van slimme deuroplossingen verbetert de algehele efficiëntie van het facilitaire beheer en helpt ervoor te zorgen dat vluchtroutes onbelemmerd en vrij van rook worden gehouden – wat essentieel is in geval van brand.

Meer informatie over gebouwautomatisering

GEZE-oplossingen bij The Retreat aan de Blue Lagoon

  • GEZE Powerturn-draaideuraandrijving, geïnstalleerd voor de deur van de hoofdingang
  • GEZE Powerdrive-aandrijvingssysteem geïnstalleerd als inbouwoplossing voor de interne toegangsschuifdeur, spa-toegangsdeur en spa-tunneldeur
  • GEZE ECdrive-deuraandrijving voor de schuifdeuren naar de keukens
  • GEZE Slimdrive EMD-F voor de brandwerende en rookbeschermingsdeuren in gangen en op vluchtroutes
  • GEZE TS5000 SoftClose en GEZE TS5000-ISM & E-ISM deurdrangers voor standaarddeuren
  • GEZE Boxer en GEZE Boxer ISM & E-ISM geïntegreerde deurdrangersystemen
  • PERLAN 140 m schuifbeslagsysteem voor handmatige schuifdeuren