Casusstudies

Schuifdeursystemen in het beroepscentrum: innovatie in opleiding en design

De moderne aanbouw met vier verdiepingen van het Kottenmatte Sursee beroepsopleidingscentrum is ontworpen om de groeiende ruimtebehoefte van de beroepsscholen in Luzern aan te pakken. Het entreegebied van het beroepscentrum wordt gedefinieerd door moderne schuifdeursystemen door GEZE die comfort en vluchtroutebeveiliging combineren.

GEZE-schuifdeursystemen: veiligheid, comfort en design

Het Kottenmatte Sursee beroepsopleidingscentrum combineert de beroepsopleidingscentra van Emmen, Sursee en Willisau in Zwitserland. De Sursee-locatie stond meer dan 30 jaar lang ten dienste van beroepsopleidingen voor economie, computerwetenschappen en techniek en, recentelijk, gezondheids- en sociale diensten. Het Kottenmatte beroepsopleidingscentrum heeft nu gereageerd op het gebrek aan ruimte in de beroepsopleidingsscholen van Luzern en hun meer dan 4.400 studenten door het bouwen van een moderne aanbouw met vier verdiepingen, waardoor een effectieve beroepsschoolplanning mogelijk is. Het project omvatte de renovatie van het bestaande hoofdgebouw en het bouwen van een aanbouw met vier verdiepingen.

De hoofdingang van het gebouw heeft een groot glazen schuifdeursysteem door GEZE dat comfortabel, barrièrevrij gebruiksgemak biedt en dat perfect wordt geïntegreerd in de gestroomlijnde en moderne architectuur van het nieuwe gebouw. Niet alleen bespaart het schuifdeursysteem ruimte, het elegante glazen design maakt ook het optimale gebruik van daglicht mogelijk, waardoor het entreegebied er nog lichter en transparanter uitziet.

Geruisloos en krachtig: automatische Slimdrive schuifdeuren

Glazen schuifdeuren met zonnedesigns in de hoofdingang.

Automatische schuifdeuren bedrukt met afbeeldingen van de zon creëren constant veranderende impressies. © GEZE GmbH

Het schuifdeursysteem werd uitgerust met de GEZE Slimdrive SL schuifdeuraandrijving in een vluchtroutedesign, net als alle andere automatische schuifdeuren in de vluchtroutes in het beroepscentrum. De modulaire en zeer compacte deuraandrijving, met een aandrijvingshoogte van slechts 7 cm, werd speciaal ontwikkeld voor volledig glazen systemen en wordt perfect geïntegreerd in het moderne gebouwdesign. Het minimalistische design van de glazen elementen blijft volledig bewaard door de geïntegreerde 100% glazen techniek. De schuifdeuraandrijving werkt geruisloos en zeer precies en is prima uitgerust om grote aantallen personen af te handelen die door de ingangen en doorgangspaden van het beroepscollege lopen tijdens drukke periodes.

Eersteklas functionaliteit met uitmuntend ontwerp.

Het schuifdeursysteem in de hoofdingang van het beroepscentrum munt niet alleen uit vanwege zijn functionaliteit, maar ook vanwege zijn voortreffelijke verschijning: Het unieke design door de artieste Daniella Tuzzi heet ‘De zon, zij ...’ en geeft een uniek karakter en toegevoegde elegantie aan het entreegebied. Het segment van een tekening van de zon dat op de automatische schuifdeuren is aangebracht, produceert een caleidoscoop van constant veranderende beelden iedere keer dat de deur bewogen wordt. De inspiratie van de artieste voor het design was het gedicht ‘Wanderlied’ door Justinus Kerner, dat gaat over thema's zoals dromen en vriendschappen uit de kindertijd.

GEZE-producten in het Kottenmatte Sursee beroepsopleidingscentrum

  • Automatische Slimdrive schuifdeuren
  • Geïntegreerde 100% glazen techniek
  • GEZE Slimdrive SL schuifdeuraandrijving met IGG