Casusstudies

GEZE aan boord van de AIDAdiva: Ultramoderne deursystemen voor het luxeschip

Als het eerste clubschip van AIDA Cruises combineert de AIDAdiva ultramoderne techniek en comfortabele uitrusting op volle zee. GEZE leverde op maat gemaakte deur- en veiligheidsoplossingen die de hoge standaarden van comfort, functionaliteit en veiligheid van de AIDAdiva ondersteunen.

Deurgemak op volle zee

AIDA Cruises liet de AIDAdiva op 20 april 2007 te water temidden van spectaculaire feestelijkheden. De eerste van vier clubschepen van de internationaal gerenommeerde cruisemaatschappij wordt onder andere gekenmerkt door het grote aantal externe cabines met hun eigen balkon en de ultramoderne podium- en entertainmenttechniek aan boord. GEZE ondersteunt comfort op volle zee met op maat gemaakte deur- en schuifwandsystemen.

Functionele deurdrangers - perfect voor iedere omgeving

Comfortabel, barrièrevrij en veilig: schuifdeur binnenin het schip (foto: Ingrid Fiebak voor GEZE GmbH)

Schuifdeursysteem op het dek van de AIDAdiva

Elegante automatische schuifdeuren zijn geïnstalleerd in verschillende zones van het schip. Schuifdeursystemen zoals de GEZE VTM 300 of de GEZE Slimdrive VTM zijn perfect ontworpen voor drukbezochte gebieden en bieden veilig, barrièrevrij gebruiksgemak, zelfs wanneer het schip extreem in beweging is. Verschillende ronde schuifdeuren en telescopische deuren vormen een aanvulling op het buitengewone architectonische design aan boord van de AIDAdiva.

Andere GEZE-producten gebruikt op de AIDAdiva passen bijna onzichtbaar in de omgeving - zoals de GEZE Boxer deurdranger volledig geïntegreerd in de deurvleugel, met een glijrail die alleen zichtbaar is wanneer de deur open is.

Andere GEZE-deurdrangers zoals de TS 2000, TS 4000, TS 5000 en TS 4000 Tandem garanderen hoog en duurzaam gebruiksgemak aan boord. Passagiers krijgen te maken met de innovatieve techniek bij het openen van cabinedeuren en ramen, in de restaurants, bars en tijdens het dagelijkse wandelen op de dekken.

De AIDAdiva biedt haar passagiers een grote verscheidenheid aan culinaire specialiteiten en eersteklas entertainment verdeeld over dertien dekken. Veelzijdig bruikbare deur- en schuifwandsystemen door GEZE waren ook benodigd voor de zeven restaurants en elf bars, in de fitness- en wellnesszone en het casino.

Flexibele oppervlakken dankzij handmatig schuifwandsysteem

Flexibele gebruiksmogelijkheden aan dek: GEZE-schuifwandsysteem (MSW) (foto: Ingrid Fiebak voor GEZE GmbH)

Dek van de AIDAdiva met schuifwandsysteem

Een elliptisch werkend handmatig schuifwandsysteem (MSW) zorgt voor flexibel gebruiksgemak in het zwembad-/bargedeelte. Het schuifwandsysteem met glazen ruiten loopt rondom de dj-desk op het bovendek. Hierdoor kan het hele gebied met weinig inspanning handmatig gesloten worden of wijd geopend worden wanneer nodig.

Een oogverblindend gordijn van schuifelementen, dat aan surfplanken doet denken, vindt zijn weg rond de zwembadbar zelf. Gemonteerd op een MSW-loopprofiel kunnen de elementen licht en flexibel bewogen worden, terwijl de corrosiebescherming van het loopprofiel van fundamenteel belang is voor het gebruik op volle zee.

GEZE-producten op de AIDAdiva

  • GEZE VTM 300 schuifdeursysteem
  • GEZE Slimdrive VTM schuifdeursysteem
  • Geïntegreerde GEZE Boxer deurdrangers
  • GEZE TS 2000 deurdranger
  • GEZE TS 4000 deurdranger
  • GEZE TS 4000 Tandem deurdranger
  • GEZE TS 5000 deurdrangers
  • Handmatige schuifwandsystemen (MSW)