Casusstudies

Welkom in het CityLife-winkeldistrict in Milaan – met GEZE automatische deuren.

Het CityLife-winkeldistrict in Milaan is een van de meest interessante projecten van stedelijke ontwikkeling en architectuur van onze tijd. Het nieuwe woon- en zakelijke district geeft permanent vorm aan het gezicht van het moderne Milaan. Alle bezoekers aan dit spectaculaire winkeldistrict komen binnen door automatische deuren van GEZE – welkom!

Ultramoderne architectuur: het CityLife-winkeldistrict in Milaan

Het CityLife-winkeldistrict baant zijn weg door de voetgangerszone van de gelijknamige gebieden van het vroegere expositiecentrum Fiera Milano. Het spectaculaire ontwerp voor het CityLife-winkeldistrict werd gecreëerd door het gerenommeerde architectenbedrijf Zaha Hadid Architects. Het district dat zich uitstrekt over drie etages combineert mode, entertainment, bars en restaurants. Aantrekkelijke winkelvoorzieningen met meer dan 100 winkels, gekoppeld aan een bioscoop en restaurants, creëren een levendige atmosfeer voor dit ambitieuze project van stedelijke ontwikkeling.

Wij bij GEZE Italië zijn er heel trots op deel uit te maken van zo’n prestigieus project. Onze oplossingen behoren tot de meest innovatieve opties op de markt vandaag en we zijn blij dat het architectenbedrijf ons aan boord heeft gebracht.

Marco Montiglio, directeur van GEZE Italië

GEZE automatische deuren in het entreegebied

Automatische deuren waar u ook kijkt - een belangrijk kenmerk in een winkelcentrum. Foto: GEZE GmbH

Automatische deuren waar u ook kijkt - een belangrijk kenmerk in een winkelcentrum. © GEZE GmbH

Meer dan 30 automatische deuren door GEZE werden geïnstalleerd tijdens de constructie en zijn nu in gebruik in het grote en lichte entreegebied van het winkeldistrict. De automatische schuifdeursystemen geselecteerd voor het prestigieuze project zijn de smalle en elegante Slimdrive BO- en ECdrive FR-systemen, die consequente betrouwbaarheid en veiligheid op het hoogste niveau garanderen voor ingangen en vluchtroutes. Met aantrekkelijke ontwerpen en weinig ruimtebehoefte worden de deursystemen bijna onzichtbaar in de glazen deuren opgenomen en wordt zo het optimale gebruik van natuurlijk licht ondersteund in het uitnodigende entreegebied van het CityLife-winkeldistrict.

GEZE-schuifdeuren heten bezoekers welkom bij CityLife

Beide schuifdeuren zijn gecertificeerd overeenkomstig DIN 18650 en kunnen gecombineerd worden met het GEZE SecuLogic vluchtroutesysteem (EC-FR-RWS), toegangscontrolesystemen en het gebouwbeheersysteem. Een bijzonder belangrijk kenmerk voor vluchtroutes: Geïntegreerde oplaadbare batterijen zorgen voor noodopening en dichthouden in het geval van een stroomuitval. GEZE automatische deuren en schuifdeursystemen leveren zo een belangrijke bijdrage aan veiligheid en comfort in het CityLife-winkeldistrict in Milaan.