Casusstudies

GEZE-carrouseldeuren: deurtechniek voor de Universiteit van de Toekomst

Met strenge eisen wat betreft design, comfort en functionaliteit wordt het nieuwe City of Glasgow College beschouwd als een ‘Universiteit van de Toekomst’. GEZE UK heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de moderne look & feel van het technische college met gepersonaliseerde deuroplossingen, met inbegrip van carrouseldeuren en draaideuren.

Ultramoderne deursystemen voor het City of Glasgow College

Externe foto van het City of Glasgow College.

Moderne architectuur met veeleisende functieverwachtingen: het City of Glasgow College.

Het project van £228 miljoen voor 40.000 studenten en 1.300 werknemers werd uitgevoerd door het bouwbedrijf Sir Robert McAlpine. De entreegebieden aan de west- en zijkanten werden ontworpen met gebruik van GEZE-deurtechniek om de structurele esthetica van de City Campus te weerspiegelen.

Dit uiterst moderne nieuwe gebouw, met meer dan 1.000 klaslokalen, heeft een opvallend design terwijl aan de hoge vereisten voor functionaliteit en veiligheid voldaan wordt.

Handmatige carrouseldeuren garanderen de verkeersstroom

De west- en zuidvleugels maken indruk met moderne stalen en glazen gevels met twee handmatige carrouseldeuren. Een extra automatische draaideur werd direct naast elke carrouseldeur geïnstalleerd.

Handmatige carrouseldeuren met TSA 325 NT deuraandrijvingen zijn de ideale oplossing voor de specifieke vereisten van het gebouw wat betreft functionaliteit en gebruiksgemak. De ruim opgezette deurvleugels zijn makkelijk te bewegen en het geïntegreerde besturingsmechanisme stopt met duwen achter een persoon die de draaideur binnenloopt. Verder beschermen de carrouseldeuren effectief tegen tocht, stof en geluid.

Automatische draaideuren, ontworpen als vluchtroutes

De automatische draaideuren direct naast de carrouseldeuren werden uitgerust met elektromechanische GEZE Slimdrive EMD-F draaideuraandrijvingen om maximale flexibiliteit te bieden. Ze kunnen worden geactiveerd met een druk op de knop en zorgen zo voor barrièrevrije toegang voor personen met beperkte mobiliteit. De deuraandrijving is slechts 7 cm hoog wordt onopvallend in het kozijn geïntegreerd om de deurvleugel precies, betrouwbaar en extreem geruisloos te bewegen. In het geval van een brand dienen de draaideuren ook als barrièrevrije nooduitgangsdeuren.

Het gebruik van GEZE-producten in zo’n dynamische en architectonisch baanbrekend ontwerpinstituut is een echt teken van vertrouwen van de architecten in onze oplossingen. Het City of Glasgow College biedt fantastische mogelijkheden voor zowel studenten als onderwijzend personeel en wij zijn blij dat onze oplossingen deel ervan uitmaken.

Kaz Spiewakowski, directeur GEZE UK

Automatische schuifdeuren: moeiteloos deurcomfort

Automatische draaideur met Slimdrive EMD-F aandrijving.

Barrièrevrij gebruiksgemak: automatische draaideuren kunnen geactiveerd worden door een drukknop.

Een eenvleugelige automatische schuifdeur met GEZE Slimdrive SL NT aandrijving begeleidt studenten en bezoekers naar binnen in de Riverside-campus. Het uiterst moderne gebouw, dat werd genomineerd voor de prestigieuze Stirling-prijs, biedt onderdak aan studenten en vormt een warm thuis voor meer dan 3.000 studenten scheepsbouw- en maritieme techniek.

De smalle Slimdrive SL NT aandrijvingen (slechts 7 cm hoog) worden bijna onzichtbaar geïntegreerd in het moderne, door kolommen ingesloten entreegebied, en bewegen daarbij deurvleugels van max. 125 kg geruisloos en moeiteloos. Dit maakt het de ideale aandrijvingsoplossing voor een openbaar gebouw met consequent druk verkeer in beide richtingen – met name een gebouw zoals Riverside dat ook als woongebouw wordt gebruikt. GEZE's moderne deuroplossingen hebben een hoofdrol gespeeld om ervoor te zorgen dat studenten comfortabel en veilig door hun omgeving kunnen bewegen. 

GEZE-producten in het City of Glasgow College

  • TSA 325 NT handmatige carrouseldeur
  • Slimdrive EMD-F aandrijvingssysteem voor draaideuren
  • Slimdrive SL NT automatisch schuifdeursysteem