Automatisch schuifdeursysteem ECdrive T2 voor de meest geavanceerde ALDI-vestiging in Duitsland

De nieuwe ALDI-vestiging in Mühldorf am Inn, Beieren, is een echte blikvanger. Met zijn vakwerkbouw en zijn eenvoudige en tegelijk superieure uitstraling vormt de supermarkt een esthetisch uitroepteken binnen het eentonige industriepark. Het is ons een waar genoegen te kunnen bijdragen aan het nieuwe architectonische concept van ALDI SÜD met de toevoeging van een GEZE ECdrive T2 schuifdeursysteem.

Hypermoderne deurtechniek voor ambitieuze architectuur

Wanneer klanten het nieuwe gebouw naderen, maakt de grote glazen voorgevel van de entreeruimte meteen indruk. De transparante gevel laat veel natuurlijk licht toe op de 1.200 m2 winkelvloer en verleent de winkel een uitnodigende uitstraling. Voor onze contactpersonen bij ALDI SÜD was het belangrijk om dit moderne architectonische juweel te voorzien van technisch betrouwbare en visueel aantrekkelijke panelen. De dubbele vleugel-uitvoering van ons ECdrive T2 schuifdeursysteem werd unaniem goed ontvangen.

De nieuwe GEZE ECdrive T2 voldoet aan de verwachtingen van onze klanten - niet alleen op het gebied van duurzaamheid, dankzij het thermisch gescheiden profiel, maar ook op het gebied van design, flexibiliteit en expertise in de installatie van deuren.

Josef Viehbeck, regiomanager GEZE

Thermische scheiding van de profielen en verdere functies van de ECdrive T2 overtuigen

De dubbele rangschikking van de ECdrive T2 zorgt voor een comfortabele, barrièrevrije en contactloze entree tot de winkel.

Barrièrevrije entree met GEZE ECdrive T2 © Robert Sprang / GEZE GmbH

In overleg met de verantwoordelijke architect werd al snel duidelijk dat ons krachtige en robuuste schuifdeursysteem bij uitstek geschikt was voor de eisen van ALDI SÜD - met name omdat het systeem zeer grote bezoekersaantallen aankan. De uitgekiende ontwikkeling, met zijn vele slimme details, maakte indruk. Zo kon de deur bijvoorbeeld efficiënt worden geïnstalleerd dankzij voorgeboorde looprails en lange openingen. De doorlopende vloergeleiding voor de bestuurde drainage van regenwater was een ander pluspunt; net als de zelfreinigende loopwagen die de onderhoudskosten verlaagt. Uiteindelijk ondersteunt de GCprofile Therm de duurzaamheidsinspanningen van de klant, doordat het thermisch gescheiden profielsysteem zorgt voor een uitstekende energie-efficiëntie.

Schuifdeur met smal, elegant design

Past perfect in het grote glazen front van het entreegebied – de ECdrive T2.

Ook mooi om te zien – het schuifdeursysteem ECdrive T2. © Robert Sprang / GEZE GmbH

Maar de GEZE ECdrive T2 schittert niet alleen door zijn verwerkingskwaliteit en veelzijdige functies. Juist voor architecten speelt de look van de gemonteerde producten een belangrijke rol. Daarom komt het design van het schuifdeursysteem met een kaphoogte van 100 mm bijzonder smal en elegant over. Bovendien kunnen de profielen met smalle lijst van de deur, ondanks hun stabiliteit, ieder gewicht aan. Ook is er voor vrijheid in de vormgeving gezorgd: zo was het mogelijk de aandrijflengte aan de aangegeven benodigde ruimte aan te passen en tot 2.100 mm te verkorten.

ECdrive T2-video bekijken

Voorafgaand aan de installatie hebben we een workshop gehouden over de vervaardiging van de schuifdeur. Dit heeft de installatie van de op maat gemaakte deur van de ALDI-vestiging aanzienlijk vergemakkelijkt. Hierdoor waren het planningsproces en de verkorting van de aandrijflengte evenmin nog een probleem voor ons.

Fritz Grassl, eigenaar van Fritz Grassl Metallbau

Op totaliteit gerichte service gedurende het gehele object

De eerste stap was om samen met ALDI SÜD de perfecte oplossing te kiezen en de optimale configuratie samen te stellen. Een van onze belangrijkste taken was het adviseren van de klant bij de keuze van de benodigde profielsystemen. Vervolgens hebben we de verwerkers ondersteund. In een gezamenlijke werkplaats met Fritz Grassl Metallbau hebben we een op maat gemaakt concept ontwikkeld voor de installatie van het schuifdeursysteem. Als gecertificeerde GEZE Kit-verwerkers waren de betrokken werknemers in staat om de taken op het gebied van detailplanning, autonome montage van de aandrijving en aanpassing van de aandrijflengte tot een goed einde te brengen. Natuurlijk stonden onze consulenten altijd klaar om iedereen die betrokken was bij deze taken waar nodig te ondersteunen.

GEZE is een betrouwbare partner in de gehele levenscyclus van het product

De productkwaliteit en de uitstekende condities van de ECdrive T2 waren natuurlijk belangrijk voor ALDI SÜD. Maar het belangrijkste is dat het project onze bevestigde in onze overtuiging om een bovengemiddeld servicepakket aan te willen bieden. We zijn blij en trots dat we onze klant en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de installatie volledig tevreden hebben kunnen stellen. Dat is ons doel. Wij bieden ondersteuning, zowel in de planningsfase als bij de installatie en het onderhoud. Kortom: wij zijn een betrouwbare partner voor onze klanten gedurende de gehele levensduur van een product. Naast het automatische schuifdeursysteem GEZE ECdrive T2 hebben we de nieuwe ALDI SÜD in Mühldorf am Inn uitgerust met verschillende versies van de GEZE TS 5000 deurdranger. Het is een mooi teken van het vertrouwen van onze klant in ons.