Nieuw bedieningspaneel voor kleinere gebouwen: GEZE MBZ 300 N8

GEZE breidt zijn assortiment besturingseenheden voor rook- en warmteafvoerinstallaties uit met de nieuwe MBZ 300 N8: het nieuwe bedieningspaneel, met compacte afmetingen van 300x400x200 mm, is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote gebouwen en trappenhuizen. MBZ 300 N8 is gemakkelijk toegankelijk en kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd en in bedrijf worden genomen.

Rook- en warmteafvoerinstallaties eenvoudig bestuurd

© GEZE GmbH

Met modules voor een brandcompartimentering en een ventilatiegroep biedt het nieuwe MBZ 300 N8 bedieningspaneel de flexibiliteit voor het besturen van kleinere rook- en warmteafvoerinstallaties over het algemeen verbonden met grotere systemen. Het is ontworpen voor rook- en warmteafvoerinstallaties met zes tot acht raamaandrijvingen, met een uitgangsstroom van 24 Volt en 8 A. De MBZ 300 N8 wordt geleverd met een vrije contactdoos voor een andere MBZ 300-module voor verdere mogelijke toepassingen (drivemodule, weermodule of relaismodule).

Gevarieerde netwerkmogelijkheden

MBZ 300 N8 kan worden opgenomen in een netwerk met andere MBZ 300-modellen. Max. 30 MBZ 300 besturingseenheden kunnen verbonden worden met een grote rook- en warmteafvoerinstallatie via een optionele CAN-module. Verbinding met een gebouwbeheersysteem is mogelijk via de GEZE IO 420 interfacemodule. De ventilatiefuncties kunnen bestuurd worden via BACnet MS/TP-protocol; statusrapporten zoals alarmen en storingen worden door de besturingseenheid verzonden.

Snelle en eenvoudige montage van GEZE-bedieningspaneel

Ondanks zijn compacte formaat is MBZ 300 N8 zeer gemakkelijk toegankelijk en daarom ook eenvoudig te installeren. Ook hoeft de besturingseenheid niet geparametriseerd te worden voor standaard toepassingen, omdat hij al vooraf is ingesteld. MBZ 300 N8 is beschikbaar in een voorbedraad ontwerp met insteek-serieklemmen. De bedrading is zodanig ontworpen dat ervoor gezorgd wordt dat verbonden GEZE-raamaandrijvingen automatisch onderscheid kunnen maken tussen ventilatie en RWA-modi.

Objectspecifieke besturing en eenvoudig onderhoud

E 250 NT

E 250 NT © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Voor objectspecifieke eisen biedt de MBZ 300 PC software uitgebreide afstelmogelijkheden, zelfs als het erom gaat complexe rook- en warmteafvoerfuncties te beschrijven. Instellingen kunnen snel en veilig worden geïmplementeerd – ook achteraf. MBZ 300 registreert ook automatisch alle rapporten en gebeurtenissen uit het systeem; dat wil zeggen dat storingen snel geïdentificeerd en verholpen kunnen worden tijdens onderhoud. Service-intervallen kunnen eenvoudig gereset worden.