Voor een duurzame kerst: GEZE plant een wereldwijd bedrijfsbos

GEZE zet haar traditie van kerstdonaties voort, door een wereldwijd bedrijfsbos aan te planten. In samenwerking met de organisatie Treedom plant het in Leonberg gevestigde bedrijf 10.000 bomen in vijf verschillende landen. GEZE neemt dus ook in deze moeilijke tijden haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en ondersteunt actief lokale gemeenschappen en beschermt het klimaat.

Het GEZE-bedrijfsbos: een mix van boomsoorten die wereldwijd worden gekweekt

Het GEZE-bedrijfsbos gaat groeien in Kenia, Tanzania, Kameroen, Nepal en Guatemala. Alle bomen wordt geplant en verzorgd door kleine lokale boeren. GEZE heeft bewust gekozen voor een mix van soorten, om aan verschillende ecologische en economische behoeften te voldoen. Dit zal de levenssituatie van de bevolking in economisch zwakke regio's op de lange termijn echt verbeteren. De papajaboom zorgt voor voedselzekerheid, terwijl de Grevillea een bijzonder hoge bijdrage levert aan de CO2-binding. Mango's ondersteunen de boerenfamilies als voedsel en als verhandelbare producten.

Combineren van sociaal-economische en ecologische doelen

Het GEZE-bedrijfsbos zorgt zo voor meer voedselzekerheid in zwakke regio's, creëert banen en ondersteunt de lokale infrastructuur. De gemeenschappen worden in combinatie met de actieve participatie van de lokale bevolking lokaal effectief versterkt. Het bedrijfsbos van GEZE wordt op lange termijn beheerd door 588 kleine boeren en zal in totaal 1.830.000 ton CO2 binden.

Maatschappelijk engagement bij GEZE

Het verrichten van donaties maakt integraal deel uit van de bedrijfscultuur van GEZE. Het bedrijf is sinds 2013 een sponsor van Plan International en ondersteunt sinds jaar en dag het kinderziekenhuis "Olgäle" in Stuttgart. Tegen deze achtergrond kwam het idee voor de huidige donatiecampagne tot stand.

Meer over de maatschappelijke verantwoordelijkheid bij GEZE

Het aanplanten van een bos is een uitzonderlijk langetermijnproject dat tot ver in de toekomst reikt. De positieve reacties van onze klanten en partners op de plantcampagne van 2019 bevestigden dat we door moeten gaan met het planten van het wereldwijde GEZE-bos in 2020. Het project verbindt mensen over de hele wereld en biedt hen ook voordelen. GEZE draagt bij aan een duurzame toekomst.

Andrea-Alexandra Alber, Managing Director Strategy bij GEZE