GEZE op de SicherheitsExpo 2018

Gebouwen veiliger, comfortabeler, efficiënter en economischer exploiteren: GEZE presenteert nieuwe en innovatieve systeemcomponenten voor brandbeveiligingsdeuren.

Praktische draadloze bediening: verbeterde vastzetvoorzieningen

De FA GC 170 draadloze uitbreiding staat garant voor een eenvoudige en vrijwel onzichtbare installatie. Foto: GEZE GmbH

De FA GC 170 draadloze uitbreiding staat garant voor een eenvoudige en vrijwel onzichtbare installatie. Foto: GEZE GmbH

GEZE presenteerde nieuwe slimme componenten voor brandbeveiligingsdeuren op stand C06, hal 3, tijdens het MOC München-evenement van 27 tot 28 juni 2018. Een unieke uitbreiding betekent dat onze vastzetvoorzieningen nu nog handiger en ‘nog meer onzichtbaar’ zijn, omdat bekabelde verbindingen nu kunnen worden vervangen door een draadloze oplossing. De componenten van de nieuwe GEZE FA GC 170 draadloze uitbreidingskit kunnen eenvoudig via een draadloze module op bestaande systemen worden aangesloten.

Toegankelijk, stil en krachtig in elke omgeving: de TS 5000 SoftClose deurdranger

Als systeemleverancier biedt GEZE een compleet open systeem met de nieuwe deurdranger, nu met een geïntegreerde, op latei gemonteerde detector. Zelfs bij slechte omgevingsomstandigheden, zoals wind of extreem hoge/lage druk, sluiten de TS 5000 SoftClose deuren betrouwbaar, veilig en bijna geruisloos. Een andere ‘sterkte’ vormt de bijzonder hoge sluitkracht.

Flexibele veiligheid voor brandbeveiligingsdeuren: de FT300 elektrische deuropener

De FT300 brandbeveiligingsdeuropeners. Foto: GEZE GmbH

De FT300 brandbeveiligingsdeuropeners. Foto: GEZE GmbH

De nieuwe FT300 elektrische deuropener, goedgekeurd voor gebruik op brandbeveiligingsdeuren, biedt een grotere betrouwbaarheid. De deuropener opent zelfs onder een voorbelasting van maximaal 500 N bij volledige inschakeling van de dagschootsparing. Bezoekers aan de stand kunnen zelf voorbelastingstests zien.

Tegelijkertijd biedt de FT300 een maximale dichthoudkracht van 10.000 N tegen sabotage, zodat deze ook kan worden gebruikt als elektrische deuropener voor een verhoogde veiligheid.

Verhoogde veiligheid dankzij slimme gebouwnetwerken

De nieuwe GEZE Cockpit, eenvoudig en gemakkelijk in het gebruik. Foto: GEZE GmbH

De nieuwe GEZE Cockpit, eenvoudig en gemakkelijk in het gebruik. Foto: GEZE GmbH © GEZE GmbH

Gebouwen worden veiliger, wanneer producten uit verschillende productgroepen optimaal communiceren binnen het gebouw. GEZE zal het nieuwe GEZE Cockpit slimme gebouwautomatiseringssysteem presenteren. De oplossing kan worden gebruikt voor slimme netwerken van geautomatiseerde GEZE producten, evenals voor centrale visualisering, bewaking en bediening.

Meer informatie over GEZE Cockpit

© GEZE GmbH

Elk GEZE Cockpit systeem kan worden gebruikt voor netwerkverbindingen met tot 62 BACnet IP-producten, van automatische deursystemen en vluchtroutebeveiligingen tot en met vastzetvoorzieningen, elektrische deuropeners, motorsloten alsmede ramen en raamgroepen. Het nieuwe systeem maakt gebruik van de wereldwijde BACnet-standaard en kan als zelfstandig systeem worden ingezet of worden geïntegreerd in een hoger geclassificeerde gebouwbeheertechniek.

Volledige intelligentie in gebouwautomatisering

GEZE Cockpit maakt het voor het eerst mogelijk om de volledige intelligentie van GEZE producten te integreren in de gebouwautomatisering, zodat ze in real-time kunnen worden gecontroleerd en bewaakt. Processen tot scenario's zijn gecombineerd, maken het mogelijk om automatische ramen en deuren automatisch te openen en te sluiten met tijdgestuurde en gebeurtenisgestuurde besturing. Alle gebeurtenissen en statussen worden onmiddellijk teruggekoppeld. Gegevensuitwisseling tussen GEZE Cockpit en de geïntegreerde deuren en ramen vindt plaats via de individueel configureerbare IO 420 BACnet interfacemodule.