GEZE producten zijn winnaars van de German Innovation Award 2018

“Wij van de German Innovation Award zijn op zoek naar details, processen en producten die uitblinken door hun impact en toegevoegde waarde,” verklaart de initiatiefnemer van de awards, de German Design Council. Tijdens de German Innovation Award 2018 riep de vakjury de GEZE ActiveStop deurdemping die op het deurframe is gemonteerd, evenals de klimaatactieve gevelsysteemoplossing met de GEZE IQ box KNX, uit tot winnaars in de categorie Building & Elements.

Innovatieve producten en oplossingen

De German Innovation Award erkent innovatieve producten en oplossingen van alle industrieën die zich onderscheiden van de huidige oplossingen vanwege de aanzienlijk grotere voordelen die ze bieden. Hierdoor worden uitzonderlijke diensten bereikbaar voor een breder publiek. GEZE heeft talrijke innovaties in huis, die ons leven beter, gemakkelijker en prettiger maken en die de toekomst vormen. Soms is dit onmiddellijk duidelijk, zoals bij de GEZE ActiveStop deurdemping. We genieten vaak van het extra gemak of de verbeterde beveiliging van een product, zonder ons de innovatieve kracht erachter te kunnen voorstellen. Voor velen van ons is dat het geval bij de klimaatactieve gevel met de GEZE IQ box KNX.

Een gloednieuw ‘deurgevoel’ met de GEZE ActiveStop deurdemping

GEZE ActiveStop deurdemping, bevestigd op het deurframe.

De GEZE ActiveStop deurdemping, bevestigd op het deurframe. Foto: GEZE GmbH © GEZE GmbH

De deurdemping biedt onovertroffen gemak voor deuren. Met GEZE ActiveStop worden kamerdeuren voorzichtig gestopt, stil gesloten of gemakkelijk open gehouden. Of u nu zacht of stevig tegen de deur duwt – het systeem opent de deur veilig en onafhankelijk, tot aan de afzonderlijk instelbare stand voor vasthouden. Tegelijkertijd remt de intrekdemping de klapdeur op het juiste moment af en houdt deze veilig open in de gewenste stand. Dit is ook een voordeel als de deur op een ongecontroleerde manier dicht dreigt te slaan bij ventilatie. GEZE ActiveStop garandeert dat deuren veilig open kunnen blijven. Dankzij de actieve demping sluit de deur langzaam en stil. Hierdoor zijn lawaai, beschadigingen op muren en letsel uitgesloten. De deuren lopen vrij tussen 25 en 60 graden. De deurdemping vangt deze op betrouwbare wijze op vanaf 25 of 60 graden. Naast de versie die in de deurvleugel is geïntegreerd, wordt er tegenwoordig een uitbreidingskit op het deurframe bevestigd. Omdat deze eenvoudig kan worden geplaatst en later weer worden verwijderd, is dit de ideale oplossing voor huurwoningen.

Klimaatactieve gevel met GEZE IQ box KNX

Klimaatactieve gevel met GEZE IQ box KNX.

Klimaatactieve gevel met GEZE IQ box KNX. Foto: GEZE GmbH

In gebouwautomatisering voldoet een klimaatactieve slimme gevel aan moderne eisen, zoals energiezuinige ventilatie, een gezond binnenklimaat en de bewaking van de raamstatus. Dit wordt bereikt door een intelligente combinatie van raamaandrijvingen en sensoren. Automatische ramen kunnen op intelligente wijze worden bewaakt en bediend via de IQ box KNX interfacemodule, geïntegreerd binnen de KNX communicatiestandaard. Deze kunnen worden geïntegreerd in de KNX gebouwsystemen als directe bus-deelnemers voor een gecontroleerde natuurlijke ventilatie. Raamstatussen kunnen zo centraal worden weergegeven, bediend en bewaakt. De ramen zijn daardoor zodanig geautomatiseerd dat ze direct kunnen communiceren met andere componenten in het KNX gebouwsysteem, zoals KNX drukknoppen en KNX sensoren. Dit betekent dat alle ramen in een gebouw centraal met één druk op de knop kunnen worden gesloten. Als een KNX weerstation of een KNX luchtkwaliteitssensor regen, wind, een overmatige concentratie van CO2 of een temperatuurverschil meldt, ontvangen de raamaandrijvingen het signaal om te sluiten of te openen via de IQ box KNX. Door een precieze activering van de raamaandrijvingen maakt de module energiebesparingen mogelijk en biedt op deze manier extra veiligheid: na het uitvoeren van een opdracht wordt de raamstatus gemeld aan het KNX gebouwsysteem of gebouwbeheersysteem. De IQ box KNX geeft ook meer gedetailleerde raaminformatie, zoals de precieze openingsbreedte.

Informatie over de German Innovation Award

De German Innovation Award is een onderscheiding die wordt toegekend door de German Design Council, die ooit door de Duitse Bundestag in het leven is geroepen. Vandaag de dag is deze een onafhankelijke en internationale instelling die concurrentievermogen beloont. De jury bestaat uit deskundigen uit de industrie, de wetenschap, instellingen en de financiële sector. Beoordelingscriteria omvatten de kracht van innovatie, gebruikersvoordelen, kosteneffectiviteit, technische kwaliteit en duurzaamheid.