GEZE - Rettungswegsystem bei LTU arena, Düsseldorf
LTA arena
GEZE - Rauchabzugsanlagen bei LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E
GEZE - TSA 160 Behinderten-WC bei LTU arena, Düsseldorf
TSA 160 gehandicaptentoilet
GEZE - RWA 105 E bei LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E

Bont als de wereld

Architectenbureau: J.S.K. Perkins & Will, Düsseldorf

LTU arena is de naam van een multifunctionele arena die in het noorden van Düsseldorf is ontwikkeld op de plaats van het oude Rheinstadion. De arena dient met name als thuisbasis voor voetbalclub Fortuna Düsseldorf en voor het American Football-team Rhein Fire. LTU arena heeft het kwaliteitskeurmerk "Sprinkler Protected" gekregen - een bekroning voor een voorbeeldige brandveiligheid.

Het zitplaatsconcept van het stadion is interessant. Het lijkt alsof de zitplaatsen in de Arena lukraak van verschillende bonte kleuren zijn voorzien. Maar in feite berust de verdeling van de gekleurde zitschalen op een exact plan van de architect, want op die manier geeft het stadion bij een tv-uitzending een goed gevulde indruk, ook als het aantal bezoekers matig is. De bontgekleurde zitplaatsen pasten op die manier ook bij het motto en het logo voor de kandidaatstelling voor de Olympische Spelen, "Zo bont als de wereld", waarbij de kleuren geel, rood, blauw en zwart samen met het groen van het voetbalveld staan voor de kleuren van de Olympische ringen.  

GEZE kon met zijn producten bijdragen aan de veiligheid en het comfort van de hal. de RWA-installatie 105 E voorkomt de rookverspreiding in noodgevallen door een intelligent ventilatiesysteem. Van de automatische draaideuraandrijving TSA 160 is een speciale variant op het gehandicaptentoilet gebouwd, zodat de deur makkelijk op zithoogte met één druk op de knop kan worden geopend. Diverse deurdrangers van het TS 5000-systeem, zoals bijv. de TS 5000 L en de TS 3000 V zorgen ervoor dat deuren goed en veilig sluiten.