GEZE TS 550 IS, Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
GEZE TS 550 IS
Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
GEZE TS 500 IS

Glasesthetiek in veeleisende projecten

Architectenbureau: 3deluxe, Wiesbaden

Geïntegreerde volledig glazen systemen (GTG) behoren tot de meest innovatieve oplossingen op de glasmarkt. Daar waar beslagsystemen en profielen voorheen afbreuk deden aan de esthetiek van glaselementen, biedt het IGG-systeem van GEZE vrijheid bij het ontwerpen.

GEZE IGG integreren de profielen en het beslagsysteem onzichtbaar tussen het glas zodat er een ononderbroken vlak ontstaat - zonder zichtbare of uitstekende delen op het glasoppervlak. Het hoogwaardige oppervlak zorgt voor absolute transparantie en visuele lichtheid. De totale "raamintelligentie" bevindt zich tussen het glas. Door de bedrukking aan de glasrand op de binnenkant van het glas wordt de techniek aan het oog onttrokken. Een doorlopend façadedesign kan zonder stijlbreuk en los daarvan worden gerealiseerd, of het nu de bedoeling is om modulaire schuifwandsystemen, met de hand te bedienen schuif- en draaideuren, aanslag- of pendeldeuren te plaatsen. GEZE IGG kan bij façaden van volledig glas zowel binnen als buiten, bij vaste en flexibele scheidingswandsystemen, bijv. in vergaderruimten, als ruimtelijke begrenzing in wachtruimten van luchthavens of als afscheiding in congres- en evenementenhallen, winkelcentra, banken, lokettenhallen of moderne kantooromgevingen worden ingezet. De vormgevingsmogelijkheden zijn vele. GEZE IGG voldoen daarbij aan de meest uiteenlopende vereisten: Met zeefdrukmotieven of het gebruik van speciale glassoorten kunnen individuele designwensen worden gerealiseerd. GEZE IGG voldoet ook aan functionele specificaties, zoals bijv. hogere eisen op het gebied van  warmte- en geluidsisolatie of veiligheid. Alle voordelen van de bekende beslagsystemen van GEZE blijven zonder beperking behouden bij de IGG-oplossingen. Verder wordt het systeem gekenmerkt door zijn talrijke plaatsingsmogelijkheden, lage onderhoudskosten en een hoog comfort.

Het volledig glazen systeem IGG met de vloerveer TS 550 IS van GEZE voor dubbele deuren, gerealiseerd in de Leonardo Glass Cube, de in 2007 in Bad Driburg geopende congres- en evenementenhal van de leverancier van design-glasartikelen, onderstrepen de combinatie uit zachte vloeiende structuren en een doorzichtige, rechte huls. Zij dragen mede bij tot het communiceren van de nagestreefde ontwikkeling van het glasmerk van de Lifestyle Company.