Slimme gebouwaansturing: GEZE op de Light + Building

Smart gebouwen – veel planners en facility managers interpreteren dit als de automatische en intelligente besturing van verwarming, ventilatie, airconditioning en verlichting. GEZE Cockpit biedt een automatiseringsplatform dat ook deur-, raam- en veiligheidstechniek centraal kan bedienen, of kan worden geïntegreerd in de hoger geclassificeerde gebouwbeheertechniek. GEZE presenteert zijn nieuwe GEZE Cockpit-toepassing op de Frankfurt Light & Building vakbeurs voor toegangsbesturing, natuurlijke ventilatie en compacte rook- en brandbestrijdingssystemen. De highlights van GEZE zullen van 8 tot 13 maart in hal 9.1, stand B11, worden gepresenteerd.

GEZE Cockpit – open systeem voor eenvoudige integratie

Automatische deursystemen, raamtechniek, rook- en warmteafvoerinstallaties (RWA) en veiligheidstechniek kunnen centraal worden bestuurd via GEZE Cockpit. Foto: GEZE GmbH

Automatische deursystemen, raamtechniek, rook- en warmteafvoerinstallaties (RWA) en veiligheidstechniek kunnen centraal worden bestuurd via GEZE Cockpit.

Automatische deursystemen, raamtechniek, rook- en warmteafvoerinstallaties en veiligheidstechniek kunnen centraal worden bestuurd via GEZE Cockpit, ook in grote gebouwcomplexen. Wat het onderscheidt: andere slimme gebouwelementen kunnen ook eenvoudig worden geïntegreerd via de open communicatiestandaard BACnet, ongeacht de fabrikant of de onderhoudsgroep.

GEZE biedt Cockpit in verschillende uitvoeringen aan: voor kleine tot middelgrote woningen is deze als stand-alone oplossing beschikbaar; voor grotere gebouwen en bouwcomplexen wordt hij als een slimme router aangeboden, waarmee intelligente GEZE producten kunnen worden geïntegreerd in de hoger geclassificeerde gebouwbeheertechniek, zoals automatische deur- en raamsystemen of rook- en warmteafvoerinstallaties. GEZE Cockpit kan worden aangepast en geconfigureerd in overeenstemming met de grootte en functie van het gebouw.

Individueel aanpasbaar aan verschillende behoeften

GEZE Cockpit is instelbaar op basis van de grootte van een gebouw en functioneel instelbaar en configureerbaar. Foto: GEZE GmbH

GEZE Cockpit is instelbaar op basis van de grootte van een gebouw en functioneel instelbaar en configureerbaar. © iStock

Op de beurs zal GEZE ook de nieuwste modules presenteren voor toegangsbewaking en -besturing, natuurlijke ventilatie en rook- en warmteafvoer, die allemaal geschikt zijn voor integratie in de GEZE Cockpit. Individuele scenario's kunnen vervolgens worden geconfigureerd en opgeslagen in de GEZE Cockpit: deuren en ramen worden daardoor geopend of gesloten naargelang de tijd of een gebeurtenis, toegangsrechten worden beheerd of vluchtroutes worden vrijgegeven, en rook- en warmteafvoerinstallaties worden bewaakt. De status van de afzonderlijke elementen kan worden vastgelegd via de visualisering, waardoor tijdrovende controles op locatie aanzienlijk kunnen worden verminderd en fouten of foutenrapporten exact kunnen worden gelokaliseerd.

Rook- en brandveiligheidsoplossing voor kleinschalige projecten

De eisen voor brandveiligheid nemen voortdurend toe: GEZE presenteert een nieuwe rook- en warmteafvoerinstallatie die ook kleinschalige projecten intelligent en automatisch zal kunnen beschermen. De nieuwe besturingseenheid voor rook- en warmteafvoerinstallaties is vooraf geconfigureerd, maar kan ook eenvoudig worden geconfigureerd op basis van individuele scenario's. Ze is gemakkelijk toegankelijk en kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd en in bedrijf gesteld.