Quintessenz: GEZE GmbH Grand Prix voor Simon Runte

Topspringer Simon Runte van RFV Weilheim/Teck won de zeer uitdagende springwedstrijd met zijn 8-jarige Holsteiner merrie Quintessenz. Hij behaalde de beste totaalscore: 44,41 sec. met slechts één strafpunt. De ruiter ontving het prijzengeld en een waardevolle gouden munt, het paard de prachtige GEZE paardendeken.

Gefeliciteerd met een geweldig seizoen

Elegante speciale prijs: de GEZE paardendeken voor de winnende merrie Quintessenz.

Onze felicitaties voor Simon Runte. © GEZE GmbH

Onze gelukwensen gaan naar de winnaar, die reeds de winnaar was van de uitdagende springwedstrijden van dit seizoen tijdens het nationale toernooi in Tübingen en het Zuid-Duitse toptoernooi in Nördlingen. Twee jaar geleden werden hij en zijn paard Quintessenz genomineerd voor het World Championships of Young Horses in Zangersheide, België. Hij voltooide zijn opleiding met o.a. de Olympische ruiter Paul Schockemöhle.

Snelheid is niet alles

De tweedeprijswinnaar Tobias Sawatzki en de 8-jarige Belgische merrie Koresse de Jucaso (Göbrichen) waren slechts een honderdste van een seconde langzamer met één tijdstrafpunt. De snelste waren Markus Kölz en de 10-jarige kastanje ruin Dornadello (Winnenden) met 36,08 seconde. Maar met vier strafpunten kwam hij niet verder dan een derde plaats. 30 paarden en ruiters verschenen aan de start, tien werden geplaatst, maar slechts acht haalden de finale. 

GEZE en paardensport

Uitreikingsceremonie in optimaal rijweer. Sandra Alber, vennoot bij GEZE, reikt de prijs uit aan Simon Runte, winnaar van de zeer uitdagende springwedstrijd. © GEZE GmbH

De GEZE GmbH Grand Prix motiveert elk jaar weer gerenommeerde ruiters. GEZE is net zo nauw verbonden met de stad Leonberg als met paardensport - het is een van zijn vele sociale verplichtingen. GEZE is traditioneel de hoofdsponsor van de Leonberger Reiterspiele (Leonberg ruiterspelen) en de oprichter van deze zeer uitdagende springcompetitie.