Medewerkers van GEZE vieren hun werkjubileum met de directeur

Elk jaar zet GEZE GmbH medewerkers in het zonnetje die al 25 of 40 jaar werkzaam zijn in het familiebedrijf. Dit jaar kregen in totaal dertien medewerkers tijdens de viering in het Schloss Rosenstein Museum erkenning.

Een speciale jubileumviering

Negen van onze GEZE medewerkers die dit jaar een jubileum vieren, zijn al 25 jaar bij het bedrijf en drie inmiddels 40 jaar. Niemand van hen had zich van te voren kunnen voorstellen zolang bij het bedrijf te zullen werken. Brigitte Vöster-Alber, Chief Executive Officer van GEZE, kon hier als geen ander over meepraten, toen ze haar 50-jarig jubileum als hoofd van het bedrijf vierde. “Ik was 24 toen ik het algemeen management op me nam. Op die leeftijd denk je niet heel ver vooruit. Ik kon me niet voorstellen dat het 50 jaar zou gaan duren. Maar vanaf mijn jeugd werd mij al de indruk gewekt dat ik die functie lange tijd zou gaan vervullen,” verklaart Brigitte Vöster-Alber.


Sinds 1968 staat zij aan het hoofd van het bedrijf, dat wereldwijd meer dan 3000 werknemers telt en een van de toonaangevende leveranciers is van deur-, raam- en veiligheidstechniek, automatische deursystemen en gebouwautomatisering. Sindsdien heeft ze de bedrijfsstrategie, het productportfolio en de internationale bedrijfsactiviteiten steeds verder verbeterd en uitgebreid. Alleen al in de afgelopen jaren is er in totaal 28,8 miljoen euro geïnvesteerd in het hoofdkantoor in Leonberg, wat de betrokkenheid van de CEO bij de vestiging en het kwaliteitskeurmerk ‘Made in Germany’ duidelijk tot uitdrukking brengt.

Sterke cohesie

Dit jaar vieren de medewerkers van GEZE GmbH een jubileum. Dit jaar viert directeur Brigitte Vöster-Alber ook haar 50e bedrijfsjubileum (voorste rij, 3e van links). © GEZE GmbH

GEZE, een familiebedrijf, stimuleert bewust een gevoel van verbondenheid tussen de werknemers. “Onze jaarlijkse viering is een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar, want zonder onze medewerkers zouden we niet staan waar we ons vandaag bevinden,” aldus Brigitte Vöster-Alber. “Ik ben erg blij dat ook ik dit jaar een jubileumjaar vier en dat we onze langdurige solidariteit met GEZE gezamenlijk vieren.” Christine Lehnert werkt al sinds jaar en dag voor het bedrijf en waardeert ook de verbondenheid met andere collega's binnen het bedrijf. De projectconsultant is inmiddels 25 jaar bij GEZE. “GEZE heeft mij altijd gesteund, bijvoorbeeld toen mijn gezinssituatie veranderde. Het bedrijf heeft altijd oplossingen gevonden die voor beide partijen werken.”

Een bedrijf dat inspireert

Ook Werner Weis werkt al tientallen jaren voor GEZE. In 2018 viert hij zijn 40-jarig jubileum bij het bedrijf. Als line manager en trainer in de opleidingswerkplaats heeft hij eindelijk zijn persoonlijke droombaan gevonden na verschillende functies te hebben vervuld binnen het bedrijf. “Het is leuk voor mij om onze personen in opleiding binnen de industriële sector individueel te ondersteunen en te promoten. Er valt altijd wel iets nieuws te beleven,” aldus Werner Weis. “Er is ook altijd veel te doen bij GEZE; het bedrijf ontwikkelt en creëert voortdurend nieuwe innovaties”.