Duurzame klimaat- en gebouwentechniek: Slimme systeemintegratie van GEZE op de ISH vakbeurs in Frankfurt/Main

Duurzame airconditioning en gebouwentechniek evenals intelligent leven zijn de trends van de dag. Van 11 tot 15 maart 2019 draaide het allemaal om innovatieve bouwoplossingen op de ISH beurs in Frankfurt. Precies in het midden: het GEZE Cockpit gebouwautomatiseringssysteem met BACnet en KNX interfacemodules. Wat heeft dit te maken met duurzaamheid? Ramen en deuren die zich aanpassen aan het gedrag van de gebruiker, het klimaat en het weer verhogen niet alleen het comfort en de veiligheid, maar helpen ook energie te besparen - en dragen zo bij aan de klimaatbescherming.

Toekomstgerichte onderwerpen bij ISH: duurzaamheid en energie besparen

In totaal 2.532 exposanten uit 57 landen en ongeveer 190.000 bezoekers: de ISH in Frankfurt/Main wordt beschouwd als 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toekomstgerichte gebouwentechniek en HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning). De focus voor 2019 is duidelijk: een verantwoord gebruik van water en energie in gebouwen met beperkte hulpbronnen.

Dat zal geen verbazing wekken, want klimaatbescherming en het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen zijn ieders zorg – en hebben ook een steeds belangrijkere rol gespeeld in gebouwentechniek sinds de klimaatdoelstellingen van de EU zijn vastgesteld. Gebouwen energiezuiniger maken en het energieverbruik optimaliseren is essentieel voor architecten, planners, eigenaars en eindgebruikers.

Maar ook bij de gebouwentechniek mogen design, comfort en veiligheid niet worden verwaarloosd. En dat is waar slimme oplossingen een rol gaan spelen: GEZE is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van systeemoplossingen en services op het gebied van deuren en ramen. Innovatieve oplossingen combineren functionaliteit, veiligheid, comfort en ontwerp, waardoor gebouwen energiezuiniger worden, natuurlijke hulpbronnen worden ontzien en de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Slim en energiezuinig: GEZE-systemen voor gebouwautomatisering

GEZE Cockpit laat zien hoe energie-efficiëntie in gebouwen kan worden gecombineerd met slimme techniek voor meer comfort en veiligheid: dankzij de BACnet-integratie in gebouwcontrolesystemen biedt het innovatieve gebouwautomatiseringssysteem voor slimme deur-, raam- en veiligheidstechniek eenvoudige netwerkmogelijkheden en centrale, gebruikersvriendelijke bediening van alle componenten via een app. Wat het bijzonder maakt is dat de gebouwentechniek die geautomatiseerd is en met GEZE Cockpit in een netwerk is opgenomen, zich dynamisch aanpast aan het actuele gebruikersgedrag en aan omgevingsomstandigheden, zoals temperatuur en weer. Dit maakt gebouwen veiliger, comfortabeler en energiezuiniger.

Meer informatie over GEZE Cockpit

Betrouwbare planning en eenvoudige systeemintegratie

 Bij GEZE krijgt u alles uit één bron: van de slimme producten tot aan de service.

© iStock

Planners en systeemintegratoren zullen blij zijn in de wetenschap dat GEZE Cockpit zowel kan worden gebruikt als een onafhankelijk gebouwenbeheersysteem als geïntegreerd in een gebouwautomatiseringssysteem van een hoger niveau. Daarom communiceert GEZE Cockpit via de BACnet interface IO 420. Bovendien kunnen nieuwe componenten en uitbreidingen eenvoudig worden geïntegreerd in het gebouwautomatiseringssysteem en gemakkelijk worden bediend vanaf een tablet of computer.

Voordelen van smart buildings in de praktijk

Smart building-technologie heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van handmatige bediening van ramen, deuren, verwarmings- en airconditioningsystemen – in tegenstelling tot mensen reageren slimme systemen betrouwbaar op verschillende programmeerbare scenario's. GEZE Cockpit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de openingsbreedte van een deur te regelen om de toegankelijkheid of het gebruiksgemak te vergroten. Bovendien verhoogt de Smart sensortechniek de energie-efficiëntie, bijvoorbeeld door het automatisch openen en sluiten van ramen en deuren aan te passen aan veranderingen in de buitentemperatuur en het weer. Op die manier kan er op energiekosten worden bespaard en kunnen natuurlijke hulpbronnen worden gespaard – in tijden van klimaatverandering en de klimaatovereenkomst van de EU is dit belangrijker dan ooit.