GEZE op de Fensterbau Frontale: innovatieve deur-, raam- en veiligheidstechniek – intelligente connectiviteit

GEZE vertegenwoordigt het veranderen van woningen in leefbare, intelligente gebouwen met een hoge woonkwaliteit. De fabrikant presenteert hoogtepunten uit het gehele productassortiment met hoge eisen aan innovatie op de Fensterbau Frontale 2020. Innovaties voor intelligente oplossingen voor veiligheidsramen en deuren, naast producten die al succesvol zijn op de markt, zullen ook gepresenteerd worden. Naast individuele oplossingen zullen ook netwerk- en automatiseringsoplossingen centraal staan, even als GEZE service en consultatie voor planners en verwerkers.

Bedien zware raamvleugels eenvoudig en veilig

Bedien zware raamvleugels eenvoudig en veilig.

Bedien zware raamvleugels eenvoudig en veilig. © Exorbitart / GEZE GmbH

Grote ramen verhogen de kwaliteit van een verblijf aanzienlijk in kantoren en woningen. Naast een visuele upgrade brengen grote ramen ook meer daglicht in de kamers: veel mensen vinden dit aanzienlijk aangenamer dan kunstverlichting. In 2020 lanceert GEZE een intelligente aandrijving voor draai-kiep-ramen tot een hoogte van drie meter, die ventilatie en veiligheidsautomatisering combineert. Deze aandrijving opent en sluit de behuizing in kiepstand voor natuurlijke ventilatie, terwijl ook de vergrendelfunctie kan worden aangenomen. De extreem geluidsarme aandrijving wordt centraal geregeld door de gebouwbeheertechniek, of via de centrale rechtstreeks op de aandrijving.

Een aangenaam omgevingsgevoel dankzij natuurlijke ventilatie

Een aangenaam omgevingsgevoel dankzij natuurlijke ventilatie.

Een aangenaam omgevingsgevoel dankzij natuurlijke ventilatie. © Exorbitart / GEZE GmbH

Natuurlijke ventilatie is een andere factor om het verblijf in een ruimte aangenaam te maken: GEZE presenteert raamventilatiesystemen die efficiënt energiebeheer, veiligheidsaspecten en een aangename sfeer combineren op de Fensterbau Frontale. GEZE zal nieuwe koppelingsmodules presenteren op de beurs, waardoor raamaandrijvingen en veiligheidssensoren gemakkelijk kunnen worden gekoppeld en geïntegreerd binnen de centrale gebouwaansturing. Natuurlijke ventilatietechnologie kan echter ook volledig geautomatiseerd en centraal geregeld worden: GEZE zal nieuwe KNX-compatibele ventilatiebesturingen presenteren die voorgedefinieerde ventilatiescenario's bieden, zoals gewenst tijdvenster, CO2-ventilatie of nachtafkoeling, maar die ook afzonderlijk kunnen worden geconfigureerd.

Betrouwbaar toegangsbeheer voor verschillende ruimtelijke situaties

Betrouwbaar toegangsbeheer voor verschillende ruimtelijke situaties.

Betrouwbaar toegangsbeheer voor verschillende ruimtelijke situaties. © Annika Feuss / GEZE GmbH

Toegangscontrolesystemen regelen voor wie, waar en wanneer een gebouw of zones binnen het gebouw toegankelijk zijn. GEZE zal in 2020 zijn moderne identificatie- en besturingssystemen uitbreiden met een nieuwe slimme oplossing op het gebied van gebouwautomatisering. De software biedt planners en operators extra mogelijkheden als onderdeel van dynamische veiligheids- en brandbeveiligingsconcepten, intelligente rook- en warmteafvoerinstallaties en doelgerichte vrijgave van vluchtroutes. GEZE zal nieuwe toegangsbesturingsoplossingen aanbieden voor kleine en middelgrote gebouwen.