GEZE ontvangt Top Job keurmerk

De aantrekkingskracht van de werkgever wordt bij GEZE in hoofdletters geschreven: de specialist in deur-, raam- en veiligheidstechniek ontving het keurmerk ‘Top Job’ uit handen van de vroegere Federale Minister van Economie, Wolfgang Clement, op 22 februari 2019 in Berlijn. GEZE directeur Sandra Alber nam de prijs namens GEZE in ontvangst.

Uitstekende werkgeverskwaliteiten

© Top Job

In het bijzonder prees de ‘Top Job’ mentor Wolfgang Clement de bekroonde bedrijven voor hun strategische focus op duurzame menselijke hulpbronnen, en de voortdurende ontwikkeling van hun werkgeverskwaliteiten. Voormalig vice-kanselier Sigmar Gabriel bedankte ook de bedrijven: “Eigenaarschap brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Dit moet ook gelden voor het welzijn van de gemeenschap.” Het zijn vooral middelgrote ondernemingen als GEZE die deze grondwettelijke verplichting nakomen met hun bereidheid tot opleiding. zeag GmbH, het centrum voor de aantrekkingskracht van werkgevers, onderscheidt bedrijven die een gezonde werkplekcultuur bevorderen met het kwaliteitskeurmerk 'Top Job'. Dit komt tot uitdrukking in de kwaliteit van het werk dat door het management wordt verricht en de hoge werktevredenheid onder het personeel.

Nationale ‘Top Job’ vergelijking

GEZE Managing Director Sandra Alber heeft de prijs van de voormalige minister van economie Wolfgang Clement in ontvangst genomen.

© Top Job

GEZE scoort met name op het gebied van leiderschap en visie, cultuur en communicatie, en met langetermijnperspectieven voor het personeel. Collega's profiteren onder andere van een uitgebreid aanbod van bijscholing en verantwoorde taken binnen een mondiaal werkveld. Zij profiteren ook van de voordelen van een middelgroot familiebedrijf, zoals vlakke hiërarchieën, korte besluitvormingsroutes en een bovengemiddeld prestatiegerelateerd salaris.

We zijn bijzonder verheugd dat we het keurmerk ‘Top Job’ hebben ontvangen. En we zijn ook erg blij dat onze aanpak ten aanzien van de werknemers op deze manier wordt erkend. De aantrekkelijkheid van ons als werkgever is stevig verankerd in onze strategie. Met behulp van de ‘Top Job’-analyse en de uitgebreide feedback van onze medewerkers zullen we verder blijven werken aan onze werkgeverskwaliteiten.

Sandra Alber, directeur van GEZE GmbH

GEZE weet te verrassen met moderne HR-instrumenten

Wetenschappers van het Institute for Leadership and Human Resource Management aan de Universiteit van St Gallen, onder leiding van professor Heike Bruch, hebben bij het HR-management online informatie opgevraagd over gebruikte HR-instrumenten. Hiertoe maakt GEZE onder andere gebruik van een moderne, cloudgebaseerde HR-tool die dient om prestaties te beoordelen en doelstellingen af te spreken, en ondersteunt de individuele ondersteuning van elke medewerker. Het HR-instrument is voor een derde, een werknemervragenlijst voor tweederde bepalend voor het eindresultaat.

98 middelgrote bedrijven hebben zich voor de huidige ‘Top Job’-selectie aangemeld. 81 bedrijven mogen het keurmerk de komende twee jaar dragen. In totaal werden 16.740 medewerkers ondervraagd, van wie ongeveer 62 % in familiebedrijven werkt. Tot de topmedewerkers behoren 25 nationale en 7 wereldwijde marktleiders. De bedrijven hebben gemiddeld 307 werknemers in dienst en het gemiddelde percentage vrouwen in managementfuncties bedraagt 24 %.

Verdere informatie