Perskit FeuerTrutz 2019

Op de FeuerTrutz in Neurenberg van 20 tot en met 21 februari 2019 presenteren wij systemen en oplossingen ter ondersteuning van klanten en partners op het gebied van brandveiligheid in bouwplanning. Kom ons bezoeken in hal 10, stand 404. Ons motto is Connecting expertise – building solutions. U kunt persberichten over onze highlights op de vakbeurs bekijken.

gebouwautomatisering

GEZE Cockpit gebouwautomatiseringssysteem

Gebouwen worden leefbaarder – veiliger, efficiënter en comfortabeler – wanneer producten van verschillende onderdelen van het gebouw met elkaar communiceren. GEZE Cockpit, het eerste deur-, raam- en veiligheidssysteem, krijgt dit voor elkaar. GEZE laat zien hoe automatische producten via een netwerk en centraal kunnen worden bediend en bewaakt. Het gebouwautomatiseringssysteem kan onafhankelijk functioneren of worden geïntegreerd binnen een gebouwbeheersysteem.

Meer tonen Minder tonen

Deuren en ramen in een slim netwerk

Het interdisciplinaire netwerk van deur- en raamtechniek met slimme software en open interfaces biedt volledig nieuwe mogelijkheden voor planners en operators op het gebied van gebouwautomatisering. De BACnet communicatiestandaard maakt het mogelijk om de volledige intelligentie van GEZE producten – inclusief alle beschikbare bedieningsopties en statusinformatie – te integreren binnen het gebouwautomatiseringssysteem met behulp van GEZE Cockpit. De werkelijk ‘intelligente’ bediening van deuren en ramen is mogelijk, doordat het systeem gegevens van andere apparaten en subsystemen kan gebruiken. Deuren en ramen kunnen op die manier met de hoogste mate van precisie worden bediend en bewaakt.

 • seizoensgebonden instelling van de openingsbreedte van een automatische schuifdeur
 • het openen en sluiten van een raam afhankelijk van de buitentemperatuur, in samenspel met weerstations en verwarmingssystemen

© iStock

Scenario’s – de juiste reactie, automatisch

Individuele scenario's kunnen in GEZE Cockpit worden opgeslagen, zodat deuren en ramen automatisch worden geopend en gesloten of deuren automatisch worden vergrendeld. Dit wordt geactiveerd per tijdsinstelling of door een specifieke gebeurtenis.

 • deurbewaking en -regeling, wijzigingen in bedrijfsmodus
 • voor doelgerichte vluchtroutes
 • intelligente rook- en warmteafvoerinstallatie

Dit betekent ook dat er niet langer tijdrovende inspecties nodig zijn, omdat de status van elk aangesloten element wordt gerapporteerd. Defecte deuren, alarm- en storingsmeldingen kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd en tegenmaatregelen kunnen onmiddellijk worden genomen.

Altijd een fantastische sfeer

Ventilatiescenario’s garanderen een optimaal ruimteklimaat door het samenspel van verschillende onderdelen. De geveltechnologie, geïntegreerd in GEZE Cockpit, reageert op veranderende klimatologische omstandigheden.

 • de ramen sluiten afhankelijk van de buitentemperatuur, regen/wind
 • ramen openen afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtkwaliteit in de ruimte
 • energiezuinige nachtkoeling, bijv. in kantoorblokken

De ideale GEZE Cockpit in elk gebouw

Het systeem kan worden aangepast aan individuele vereisten, of het nu wordt geïnstalleerd in luchthavens, klinieken, tentoonstellingszalen, kantoorgebouwen of winkelcentra. Omdat er niet slechts één GEZE Cockpit is, worden we in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij netwerkprojecten en blijven we langer betrokken. Dit zorgt ervoor dat aan alle behoeften van onze klanten en partners en aan de eisen van het gebouw wordt voldaan en dat er geen vragen onbeantwoord blijven. Hierdoor worden uitgebreide en efficiënte oplossingen met de grootste toegevoegde waarde gecreëerd. Om dit te bereiken, verbinden we alle bouwontwikkelingsmedewerkers binnen een efficiënt netwerk en leveren we inspirerende impulsen – allemaal in overeenstemming met onze slogan, ‘Connecting expertise – building solutions’.

Ondersteuning in alle projectfasen

 • planning/projectplanning en management
 • configuratie en inbedrijfstelling
 • eigenaartraining
 • onderhoud en ondersteuning

Gecoördineerde servicepakketten

GEZE Cockpit biedt drie verschillende toepassingen, afhankelijk van de situatie en om te voldoen aan een breed scala aan bouwvereisten: GEZE Cockpit BASIC, GEZE Cockpit VISU, GEZE Cockpit VISU+. Ongeacht welke softwareconfiguratie wordt geïmplementeerd, het uitgebreide servicepakket en de expertise van onze netwerkspecialisten zijn altijd aanwezig.

deurtechniek

Optimalisatie van vastzetvoorzieningen – praktische draadloze bediening

Voorbeeld van een vastzetvoorziening met de nieuwe draadloze uitbreiding Wireless KIT GC 170 KIT.

Een vastzetvoorziening garandeert dat brandbeveiligingsdeuren volledig toegankelijk zijn. Met de nieuwe FA GC 170 draadloze uitbreiding voor vastzetvoorzieningen laat GEZE zien hoe het gerealiseerde systeem kan worden uitgebreid zonder dat er extra kabelaansluitingen nodig zijn. Het systeem is al twee keer bekroond en is in gebruik in een monumentaal gebouw.

Meer tonen Minder tonen

De unieke uitbreidingsoplossing maakt GEZE vastzetvoorzieningen nog veiliger, comfortabeler en discreter. Wij begrijpen hoe belangrijk visuele criteria en een eenvoudige installatie zijn naast functionaliteit, doordat we voortdurend in dialoog zijn met onze klanten en partners om aan de eisen van onze inspirerende productoplossingen te voldoen. De draadloze vastzetvoorzieningen van GEZE laten het uiterlijk van een kamer tot zijn recht komen, dankzij hun vrijwel onzichtbare installatie.

Draadloze uitbreidingscomponenten

Extra kabels behoren tot het verleden

De nieuwe GEZE FA GC 170 draadloze uitbreiding vervangt kabelverbindingen door draadloze oplossingen. Het systeem heeft als groot voordeel dat er geen extra kabels nodig zijn.

De draadloze uitbreidingscomponenten kunnen eenvoudig via een draadloze module op bestaande systemen worden aangesloten. FA GC 170 is daarom ook een aanpassing waarmee rookmelders voor plafondmontage en handmatige activeringstoetsen op GEZE vastzetvoorzieningen draadloos kunnen worden aangesloten op de draadloze module van de op latei gemonteerde detector.

Geen bouwkundige aanpassingen noodzakelijk

Bouwwerkzaamheden zoals het doorboren van muren en plafonds zijn niet nodig wat de planning vergemakkelijkt.

De installatie van de draadloze uitbreiding vormt de ideale oplossing

 • in geschikte gebouwen
 • als structurele aanpassingen niet wenselijk of helemaal niet haalbaar zijn

Wij bieden een unieke oplossing voor vastzetvoorzieningen met draadloze componenten met

 • een algemene bouwtechnische vergunning

Dit komt neer op

 • het vermijden van niet-goedgekeurde objectspecifieke verbeteringen
 • geen kostbare en tijdrovende goedkeuringsprocessen

Snelle en eenvoudige verbinding – onderhoudsarm

Alle componenten van de draadloze uitbreiding worden aangesloten via een DIP-schakelaar. De draadloze module in het hart van het draadloze systeem maakt een draadloze communicatie mogelijk tussen de vrijwel onzichtbare op latei gemonteerde detector en diverse draadloze apparaten (bijv. de draadloze plafondrookmelder of de draadloze plafondtemperatuurmelder en de draadloze module naar de handmatige activeringstoets).

Meer voordelen

 • flexibel systeemontwerp: u kunt maximaal zes draadloze apparaten aansluiten
 • kan worden gemonteerd op plafonds met speciale bouwkundige kenmerken
 • geoptimaliseerd voor alle GEZE vastzetvoorzieningen
 • getest in overeenstemming met de Europese DIN EN 5425-norm voor brandalarminstallaties
 • batterijlevensduur van vijf jaar en onderhoudsarm
 • Uitstekend: Met de German Design Award 2019 in de categorie “Building & Elements” en de ICONIC AWARDS: Innovative Architecture 2018 in de categorie “Product”.

Succes toegepast in historische gebouwen

We hebben een vastgoedrapport geschreven over hoe de GEZE brandveiligheidsoplossing met draadloze vastzetvoorzieningen het monumentale gebouw van de Dortmund beroepsvereniging leefbaarder maakt voor werknemers en bezoekers en welke voordelen de eigenaars hebben.

Een heldere zaak: in een historisch gebouw passen GEZE vergrendelingsystemen “met draadloze uitbreiding”

Moeten er bouwwerkzamheden in een historisch pand plaatsvinden? En moet daarbij een brandveilige oplossing voor de aan te leggen kabels worden gevonden? Dit is gemakkelijker en succesvol tijdens ombouwen en modernisering van het monumentale hoofdkantoor van de Vereniging van de Metaalindustrie in Dortmund: met onze unieke en bekroonde draadloze uitbreiding FA GC 170 voor vastzetvoorzieningen.

Ga naar referentie

Rookschakelaarcentrale met telescoopfunctie

© GEZE GmbH

Rookschakelaarcentrales in vastzetvoorzieningen moeten altijd foutloos functioneren, zodat deuren in geval van brand betrouwbaar sluiten. Met de nieuwe RSZ 7 intelligente rookschakelaarcentrale met telescoopfunctie laat GEZE zien dat dit mogelijk is, zelfs als de bouwkundige omstandigheden van de latei ongunstig zijn.

Meer tonen Minder tonen
Oplossing voor ongunstige valsituaties die te weinig ruimte boven de rookkamers laten. Zo beschikt de RSZ 7 rookschakelaarcentrale bijvoorbeeld over een telescoopfunctie. De rookmelder kan worden uitgeschoven en kan zo overhangen van ongeveer 30 millimeter overbruggen.

RSZ 7 rookschakelaarcentrale © GEZE GmbH

De oplossing voor ‘ruimtelijke problemen’

De nieuwe flexibele oplossing is ideaal voor lateien waar te weinig ruimte boven de rookkamer bestaat voor een onbelemmerde toevoer van lucht of rook. De rookmelder is telescopisch uit- en intrekbaar en kan een overhang van 30 millimeter overbruggen.

Met de nieuwe RSZ7 rookschakelaarcentrale is een

 • gespecificeerde minimumafstand tussen de rookschakelaarcentrale en de latei altijd gewaarborgd
 • wordt rook altijd zorgvuldig gedetecteerd

Eenvoudige aansluiting

De rookschakelaarcentrale is via een geïntegreerde voedingsspanning aangesloten op het 230 V-elektriciteitsnet.

 • 24 V-voedingsspanning naar de aangesloten GEZE vastzetvoorziening (deurmagneet op de muur en magnetische tegenplaat)
 • installatie boven de actieve vleugel op de verticale wand voor een vroegtijdige detectie van brand en rook

Betrouwbaar, veilig en duurzaam

In geval van een alarm wordt de toevoerspanning naar de vastzetinrichtingen onderbroken en sluiten de deuren onmiddellijk. Aansluiting van twee plafondmelders – ook kabelvrij – via de nieuwe draadloze uitbreiding FA GC 170 is mogelijk, afhankelijk van de vereisten.

De geïntegreerde rookmelder van de RSZ 7 heeft een functie voor automatische aanpassing van de alarmdrempel

 • opheffen van verontreiniging in de rookkamer
 • betrouwbaar veilige en langere levensduur

Stil, krachtig en barrièrevrij in elke omgeving: de nieuwe deurdranger TS 5000 SoftClose

© Getty Images / iStockphoto

Mensen die in de buurt van deuren met deurdrangers wonen, bijvoorbeeld op de begane grond, zijn blij dat ze niet voortdurend deuren horen dichtslaan. De GEZE TS 5000 SoftClose is een bovenliggende deurdranger die stilte combineert met een preventieve brandbeveiliging. Deze heeft reeds een prestigieuze award gewonnen.

Meer tonen Minder tonen

Deurdrangers die geen geluid maken

De ‘kracht’ van de TS 5000 SoftClose is de afzonderlijk instelbare sluitsnelheid voordat de deur de sluitstand bereikt, gecombineerd met de sterke sluitkracht van de TS 5000. Dit resulteert in een betrouwbare, veilige en stille sluiting van automatisch sluitende deuren, zelfs onder ongunstige omstandigheden. Bijvoorbeeld in doorgaans smalle sluizensystemen in ondergrondse garages, trappenhuizen of buitendeuren, waar de wind het sluiten van deuren bemoeilijkt.

Geen dichtslaande deuren meer

 • Het dichtslaan van deuren wordt voorkomen, door het portier kort voor de sluitstand te dempen
 • Optimaal sluiten: de deuren worden met gelijkmatige kracht stevig in het slot getrokken
 • afstellen van de eindaanslag of het remmen van de deurvleugel tot de laatste openingsgraad

Flexibel voor individuele vereisten

De focus van ons werk ligt op wat onze klanten en partners nodig hebben. Daarom bespreken we altijd toekomstige uitdagingen of voorgestelde projecten samen met hen. Ons ontwikkelingspotentieel maakt ons flexibel, waardoor we snel kunnen inspelen op de eisen van onze klanten met oplossingen zoals de TS 5000 SoftClose.

Toegevoegde waarde voor gebruikers, operators en planners

We zijn betrokken bij projecten uit de brainstormfase en combineren de industriële en technische expertise van alle betrokken partijen om tot de meest voordelige deuroplossingen te komen. Op die manier ondersteunen we het gebruik van de TS 5000 SoftClose in gebouwen, zoals klinieken, hotels of appartementencomplexen, waar zijn superieure eigenschappen uitstekend van pas komen. Wij willen dat gebouwen leefbaarder, flexibeler ontworpen en efficiënt bediend kunnen worden.

Andere voordelen in een oogopslag

 • toegankelijkheid conform DIN 18040, voor vleugelbreedtes tot 1.100 mm
 • kan eenvoudig worden uitgewisseld met alle versies van de TS 5000-serie
 • toepassingsbereik identiek aan dat van de TS 5000-deurdrangers
 • geschikt voor enkele en dubbele deuren en verschillende systeemvarianten (bijv. met elektrisch aangedreven vergrendeling of geïntegreerde rookmelder)
 • afzonderlijk instelbare sluitsnelheid binnen het bereik van de deuropeningshoek tussen 15° en 180°

© Rat für Formgebung

Award voor hoogwaardige kwaliteit

De TS 5000 SoftClose deurdranger werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Building fixtures’ tijdens de uitreiking van de ICONIC Awards 2019: Innovative Interior – de hoogste onderscheiding binnen de categorie Building Equipment. De jury was onder de indruk van zijn uitstekende praktische waarden, functionaliteit, onderhoudsgemak en innovatieniveau.

Veiligheid voor brandbeveiligingsdeuren

De FT300 elektrische deuropener

De FT300 elektrische deuropener

Elektrische deuropeners zijn essentiële hulpmiddelen voor automatische klapdeuren die frequent gebruikt worden. Deze komen tot hun recht, wanneer routes naar de deur lang zijn, zodat bezoekers toegang tot een gebouw krijgen zonder dat ze lang hoeven te wachten.

Er zijn speciale elektrische deuropeners nodig op vluchtroutes die als brandbeveiligingsdeuren dienen te worden gebruikt. De nieuwe elektrische deuropener FT300 is goedgekeurd voor gebruik op brandwerende deuren volgens DIN en 14846:2008 en is daarom ideaal voor dit doel.

Meer tonen Minder tonen

Verhoogd inbraakwerend

De FT300 biedt verhoogde veiligheid: Het opent deuren zelfs met een voorspanning tot 500 N, met een volledige dagschootsparing. De diepe dagschootsparing van negen millimeter houdt de deuren veilig gesloten. Een verhoogde inbraak-weerstand wordt bereikt dankzij een maximale dichthoudkracht van 10.000 N tegen sabotage. Daarom kan deze elektrische deuropener ook worden gebruikt als een veilige opener voor inbraakbescherming op deuren.

 • Eenvoudige installatie dankzij de nieuwe verbindingstechniek
 • Universele installatie dankzij verstelbare klemplaat
 • Past in alle conventionele sluitplaten en kan daar ook eenvoudig worden afgesteld.
 • Standaarduitrusting met beveiligingsdiode
 • Geschikt voor een- en tweevleugelige massieve deurvleugels
Rook- en warmteafvoerinstallatie (RWA)

De compacte MBZ 300 N8 RWA-centrale

De N8-versie van de modulaire bus-centrale MBZ 300 overtuigt door zijn bijzonder compacte behuizing wat het tot de juiste keuze maakt voor kleine en middelgrote gebouwen en trappenhuizen. Het is individueel configureerbaar en kan worden uitgebreid dankzij het modulaire ontwerp.

De compacte MBZ 300 N8 RWA-centrale © GEZE GmbH

In geval van brand regelt deze veilig en betrouwbaar de raamaandrijvingen voor natuurlijke rook en warmteafvoer. In het dagelijks leven biedt ze toevoerlucht via gecontroleerde natuurlijke ventilatie. Een nieuwe en flexibele oplossing voor kleinere centrales is de MBZ 300 N8 RWA-centrale.

Verbinding voor kleinere RWA-oplossingen

Zo groot als nodig, zo klein als mogelijk is. Met de flexibele mogelijkheden van onze ontwikkeling hebben we een andere variant van de MBZ 300 gecreëerd. In kleine en middelgrote gebouwen en in trappenhuizen is de RWA-centrale MBZ 300 N8 precies de juiste keuze.

Meer tonen Minder tonen
 • 24 V RWA-centrale met compacte behuizing
 • Geringe afmetingen van de behuizing: 300 x 400 x 200 mm
 • 8 A uitgangsstroom voor één brandcompartimentering en één of twee ventilatiegroepen
 • Uitschuifbaar dankzij modulaire opbouw
 • Flexibele aanpassing aan objectspecifieke vereisten

Snel en praktisch: Installatie en inbedrijfstelling

 • Eenvoudige installatie dankzij een aandrijfmodule en vooraf bedrade serieklemmen
 • Standaardtoepassingen: Eenvoudige inbedrijfstelling zonder verdere parameterinstelling
 • Projectspecifieke aanpassingen en complexe functies van de rook- en warmteafvoerinstallatie met pc-configuratiesoftware

Optimale kabeltoevoer in het gebouw

Busnetwerken van meerdere MBZ 300 N8 RWA-centrales maken een samenstelling van rook- en warmteafvoerinstallaties op afstand mogelijk. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van de kabellengtes tussen de besturingen en de raamaandrijvingen en dus ook in de kabeldwarsdoorsneden