Een vooruitziende ondernemer: Brigitte Vöster-Alber ontvangt de Orde van Verdienste van Baden-Württemberg

Brigitte Vöster-Alber was 52 jaar lang directeur aan het roer van GEZE, de deur- en raamtechniekspecialist. Ze beheerde het vermogen van het familiebedrijf in de vijfde generatie en leidde het tot de huidige omvang. Op 23 juli 2021 ontving ze de Orde van Verdienste van Baden-Württemberg als erkenning van haar voortreffelijke ondernemingssuccessen en haar sociale en culturele toewijding.

Minister-president Winfried Kretschmann met Brigitte Vöster-Alber bij de ceremonie in het Nieuwe Paleis in Stuttgart.

Minister-president Winfried Kretschmann met Brigitte Vöster-Alber bij de ceremonie in het Nieuwe Paleis in Stuttgart.

Met inlevingsvermogen, bescheidenheid en de moed om te slagen

Bij de ceremonie in het Neues Schloss (Nieuwe Paleis) van Stuttgart prees minister-president Winfried Kretschmann de professionele successen van Vöster-Alber en beschreef hij haar als een “vooruitziende ondernemer”. Met inlevingsvermogen, bescheidenheid en de moed om belangrijke beslissingen te nemen, heeft zij van GEZE een succesvol en toekomstbestendig familiebedrijf gemaakt. Onder haar leiding is het bedrijf zo continu en intern gegroeid. Haar voorzichtige economische acties hebben zoveel mogelijk onafhankelijkheid gegarandeerd en zorgen ook nu nog voor de groei van het bedrijf met zijn eigen bronnen. Dit heeft het bedrijf geholpen, en blijft het helpen, om economisch moeilijke periodes te doorstaan. Als werkende moeder was ze een rolmodel voor veel vrouwen in een periode waarin dat iets uitzonderlijks was.

Toewijding aan Baden-Württemberg

Net zo belangrijk voor het hoofd van de deelstaat is de toewijding van Brigitte Vöster-Alber aan de regio. GEZE heeft hier aanzienlijke investeringen gedaan in de afgelopen tien jaar, door alleen al 28,8 miljoen euro te investeren in het nieuwe, ultramoderne ontwikkelingscentrum op het hoofdkantoor in Leonberg. Bij de opening van het ontwikkelingscentrum benadrukte Dr. Nicole Hoffmeister-Kraut, minister van Economische Zaken en Klimaat in Baden-Württemberg, dat GEZE "niet gewoon een vitrinebedrijf voor Baden-Württemberg is", maar dat het eerder "ook een succesvolle globale organisatie is die internationaal expandeert, en tegelijkertijd haar wortels en haar locatie in Duitsland versterkt met doelgerichte investeringen."

Uitgebreide sociale en culturele inzet

Minister-president Winfried Kretschmann eerde Vöster-Alber naast haar professionele successen ook voor haar toewijding op het culturele en sociale gebied. Voorbeelden hiervan zijn dat het bedrijf de kinderliefdadigheidsorganisaties de 'Olgäle-Stiftung für das kranke Kind' (Olgäle-stichting voor zieke kinderen) en 'Plan International’ ondersteunt. GEZE promoot ook kunst, cultuur, dierenwelzijn en sport door middel van regelmatige donaties. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld ook vele jaren lang het kindermuseum Junges Schloss (Jong Kasteel) in Stuttgart ondersteund en is een vaste partner van de German Masters topklasse paardenshow door middel van het sponsoren van de GEZE Prijs. En niet alleen GEZE zorgt voor ondersteuning: Brigitte Vöster-Alber maakt ook ieder jaar privé donaties aan liefdadigheidsorganisaties die belangrijk zijn voor haar. Omdat iets teruggeven aan personen en de maatschappij, hen op deze manier te laten delen in het economische succes van het bedrijf, iets is wat Brigitte Vöster-Alber aan het hart ligt en wat ze ook als haar taak beschouwt. Deze mentaliteit is nu ook erkend in de vorm van de Orde van Verdienste van Baden-Württemberg.

Brigitte Vöster-Alber was 52 jaar lang aan het roer van het familiebedrijf, alvorens op 1 januari van dit jaar tot de Raad van Toezicht toe te treden.