GEZE tweemaal bekroond bij de ICONIC AWARDS

Uitgebreid netwerk: de ICONIC AWARDS Innovative Architecture is de eerste internationale architectuur- en ontwerpwedstrijd die de wisselwerking tussen deze disciplines in aanmerking neemt. Het vestigt de aandacht op het fundamentele belang van de samenwerking tussen afzonderlijke productgroepen en beloont uitzonderlijke bouwprojecten en innovatieve interieur- en productontwerpen binnen de context van architectuur. Winnaar in de categorie 'Product' was de Powerturn F-IS/TS-klapdeuraandrijving, terwijl de FA GC 170 draadloze uitbreiding de 'Selection’ award won.

Powerturn F-IS/TS design highlight: één ontwerp verenigt twee technologieën

Foyer van de stadshal in Leonberg

De Powerturn F-IS/TS klapdeuraandrijving op de Town Hall in Leonberg. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

De unieke combinatie van klapdeuraandrijving en deurdranger is een visueel elegante, multifunctionele variant voor dubbelvleugelige klapdeuren. Deze is het meest aantrekkelijk wanneer de actieve vleugel beweegt en automatisch wordt bediend voor extra barrièrevrijheid en gebruiksgemak. Een speciaal visueel kenmerk van het deursysteem is de doorlopende aandrijfoptiek over beide deurvleugels. ‘Duo’ vormt een welkome oplossing voor asymmetrische deuren. De Powerturn-deuraandrijving biedt vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor individuele bouwontwerpen.

Meer informatie over Powerturn

Draadloos en praktisch: de FA GC 170 draadloze uitbreiding voor GEZE vastzetvoorzieningen.

FA GC 170

Voorbeeld van een vastzetvoorziening

Om meer veiligheid en gemak te bieden, heeft GEZE zijn assortiment vastzetvoorzieningen nog aantrekkelijker gemaakt met een speciale uitbreiding: met de draadloze GEZE FA GC 170-uitbreiding kunt u draadloos plafondmelders en handmatige activeringstoetsen aansluiten op de op latei gemonteerde detectors van alle GEZE vastzetvoorzieningen. Conventionele bekabelde verbindingen kunnen worden vervangen door verbindingen op afstand, zonder dat er aparte bedrading nodig is. Dit vergemakkelijkt de planning en biedt planningszekerheid, met name in monumentale gebouwen. FA GC 170 vormt daarom een welkome oplossing voor aanpassingen en biedt een beproefde preventieve brandbeveiliging.

Prijsuitreiking bij Pinakothek der Moderne

De locatie voor de prijsuitreiking had niet passender kunnen zijn: in een van de meest prominente gebouwen van Europa op het gebied van moderne kunst, architectuur en design. De Pinakothek der moderne in München was gastheer van de prijsuitreiking als onderdeel van de Expo Real op 8 oktober 2018. Alle bekroonde producten staan vermeld in de online portal van de ICONIC-directory. Meer informatie vindt u op www.iconic-architecture.com.

Gerenommeerd promotor van German Design Council

De German Design Council is een initiatief van de Duitse Bundestag van de Federatie van Duitse industrietakken en van toonaangevende bedrijven, het is een van 's werelds belangrijkste centra voor expertise op het gebied van ontwerp en architectuur. Deze fungeert als interface tussen ontwerpers en de bouwindustrie. De prijzen worden beschouwd als een internationaal kwaliteitskenmerk voor de nieuwste ontwikkelingen en ontwerpprestaties. De onafhankelijke jury van de ICONIC AWARDS: Innovative Architecture bestaat uit de sectoren architectuur, interieurdesign, design en merkcommunicatie.