Dertien studenten starten een duaal-studieprogramma bij GEZE

Nadat studenten hun middelbare school hebben afgerond, vragen ze zichzelf dikwijls nog de volgende vraag. Wat is goed voor mij? Beroepsopleiding of universiteit? Theorie of praktijk? Met een bacheloropleiding met geïntegreerde praktijkervaring kunnen studenten theorie en praktijk direct combineren. Dit model wint snel aan populariteit: dertien studenten begonnen dit jaar bij ons bedrijf met hun duaal-studieprogramma op gebieden als industriële techniek, werktuigbouw, informatietechnologie, mechatronica en bedrijfsadministratie, waarbij de nadruk lag op international business of digitaal bedrijfsbeheer.

Wij bieden de bacheloropleidingen aan in samenwerking met de Duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW). Wat afgestudeerden moeten weten: het is mogelijk om een duaal-studieprogramma te volgen, wanneer u de toelatingskwalificatie voor het hoger onderwijs hebt voltooid of als u beschikt over een toelatingskwalificatie of universitaire kwalificatie voor toegepaste wetenschappen hebt met een academische bekwaamheidsproef.

Start van het semester voor duale onderwijsprogramma's bij GEZE

In oktober 2019 zullen 13 studenten hun duale studie bij GEZE startem.

Er zijn goede redenen om te kiezen voor een duaal studieprogramma met GEZE en de DHBW:

“De reputatie van het bedrijf om nauw samen te werken, een hechte sfeer en veilige toekomstperspectieven staat bekend, aldus een nieuwe student industriële techniek.

“GEZE is een wereldwijd familiebedrijf met duidelijke doelen en ideeën. Ik wil daar deel van uitmaken en mijn eigen bijdrage leveren aan het succes ervan,” aldus een student van de bedrijfsadministratie die zich op internationale zaken concentreert.

De voordelen van duaal onderwijs bij GEZE:

  • Bachelorprogramma met geïntegreerde praktijkonderdelen, met een standaard studieperiode van zes semesters om de bachelorgraad te behalen
  • Intensieve advisering en ondersteuning tijdens de praktijkfases en bachelorscriptie
  • Opties om door te gaan met een masteropleiding of beroepsopleiding
  • Internationale uitwisseling met de 32 dochterondernemingen van GEZE wereldwijd
  • Financiering voor semesters in het buitenland en internationale projecten bij een van onze dochterondernemingen

En het beste van alles: studenten van de bedrijfsuniversiteit hebben uitstekende vooruitzichten voor hun toekomstige carrière bij GEZE na het behalen van hun bachelor.

De opleiding van technisch en leidinggevend personeel is van groot belang in ons zeer gespecialiseerde technologiebedrijf. Daarom zijn we trots op onze gemotiveerde studenten, ondersteunen we hun sterke punten en creëren we een productieve omgeving voor hen waarin nieuwe ideeën gestimuleerd worden

Sinem Turan, HR Area Manager

Theorie en praktijkervaring – in binnen- of buitenland

GEZE werkt samen met de Duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW)

Studenten van de bedrijfsuniversiteit op de locatie GEZE in Leonberg profiteren van intensieve ondersteuning en uitstekende leer- en werkomstandigheden in multimediale werkruimtes en met interdisciplinaire teams. Daarnaast kunnen studenten waardevolle internationale ervaring opdoen bij een van onze 32 dochterondernemingen. Van deze ervaring zullen ze zowel in hun beroeps- als persoonlijk leven volop kunnen profiteren.

Wat onze nieuwe studenten zeggen over het starten van het semester bij GEZE:

Ik hoorde over het bedrijf via een vriendin die haar duaal-studieprogramma bij GEZE al had voltooid. Zij had niets dan positiefs te melden over de opleiding, de steun die ze heeft ontvangen, en heeft me het programma bij GEZE van harte aanbevolen,” aldus een student bedrijfskunde die zich richt op digitaal bedrijfsmanagement.

Een andere student bedrijfsmanagement voegt hier nog het volgende aan toe: “Mijn eerste indruk is uiterst positief. Ik ben vooral enthousiast over de informele, uiterst vriendelijke sfeer onder mijn collega's. Het kan iets heel eenvoudigs zijn, bijvoorbeeld iemand die vriendelijk ‘goedemorgen’ of ‘goede avond’ zegt tegen ons als nieuwkomers.”

Klinkt dat goed? Kom meer te weten over de duale studieprogramma's hier bij GEZE.

Start uw carrière bij GEZE! Vind hier uw actuele vacatures.