BIM gebouwplanning: GEZE breidt zijn portfolio uit met waya by BIMsystems

BIM (Building Information Modelling) is een van de meest innovatieve digitaliseringsthema’s in de bouwsector. GEZE, de specialist voor moderne deur-, raam- en veiligheidstechniek biedt gebruikers niet alleen BIM-inhoud, maar ook op maat gemaakt advies en diensten. Het internationale bedrijf maakt gebruik van diverse tools en platformen om planningsprocessen te ondersteunen. De producent uit Leonberg breidt zijn offerte uit met de tool waya by BIMsystems. 

Digitalisering van de bouwindustrie

GEZE breidt zijn BIM-portfolio uit met waya by BIMsystems en biedt gebruikers advies en diensten op maat aan.

GEZE breidt zijn BIM-portfolio uit met waya by BIMsystems en biedt gebruikers advies en diensten op maat aan. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

BIM maakt de digitalisering van bouwprojecten van meet af aan mogelijk: belangrijke informatie met betrekking tot de planning, het ontwerp en de infrastructuur kan zodoende worden weergegeven in wat de digitale tweeling genoemd wordt. Eén van de criteria voor implementatie in de praktijk zijn BIM-compatibele gegevens als informatiebron. GEZE is hier een pionier op het gebied van deur-, raam- en veiligheidsoplossingen. Om de digitale processen verder te vereenvoudigen voor planners en architecten biedt GEZE nu zijn tourniquet-, draai- en schuifdeursystemen als BIM-inhoud aan met behulp van de tool waya by BIMsystems.

Tot de BIM-elementen kan online toegang worden verkregen of via een plug-in die kan worden gebruikt met Revit of ArchiCAD. Voor, tijdens of na een overleg via het waya-platform, wordt een BIM-object geconfigureerd en is het onmiddellijk beschikbaar voor gebruik in de CAD-software. Het resultaat: een verliesvrij netwerk in de BIM-planning, gedigitaliseerde project- en productgegevens en ontvangergerichte informatie gedurende het hele planningsproces in één CAD-systeem. 

Configureerbare BIM-deurobjecten van GEZE

GEZE biedt planners en architecten configureerbare BIM-deurobjecten met alle noodzakelijke componenten, evenals kenmerken die nog niet gespecificeerd zijn. Het gebied van deurplanning is bijzonder complex: tijdens de planning en implementatie zijn ongeveer 150 verschillende gegevens nodig voor de correcte planning van een deur. Het probleem in het planningsproces ligt vaak in het niet te druk bezetten van projecten met informatie in een vroege fase - dat kan problemen veroorzaken in een latere planningsfase of wanneer er wijzigingen worden aangebracht. De aanpasbare GEZE BIM-objecten maken het mogelijk de eigenschappen van de deur later te laten bepalen door de architect of de planner.

KOM MEER TE WETEN OVER DEURPLANNING MET GEZE BIM-OBJECTEN

naar de BIM-deurobjecten

Planning: service en advies op maat van GEZE

GEZE ondersteunt klanten en partners gedurende de volledige gebouwlevenscyclus – van brainstorming, planning en implementatie tot bediening en verwijdering of reconstructie. De specialist voor deurplanning biedt doelgerichte ondersteuning in de ontwikkeling van BIM-verwerkingsplannen en bij het formuleren van eisen en technische condities voor deurobjecten om een goede professionele planning te garanderen. Individueel advies en service in een vroege fase zorgen voor kostenbesparingen voor alle projectdeelnemers.