Belangrijke awards voor moderne deurtechniek

Deurtechnieken van GEZE hebben inmiddels twee nieuwe awards van de German Design Council in de wacht gesleept. De TS 5000 SoftClose deurdranger is uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Building fixtures’ tijdens de ICONIC Awards 2019: innovatief interieur. Daarnaast heeft de FA GC 170 draadloze uitbreiding voor vastzetvoorzieningen een bijzondere vermelding ontvangen in de categorie ‘Building & Elements’ bij de German Design Awards.

ICONIC Awards: de GEZE deurdranger is uitgeroepen tot ‘winnaar’

De nieuwe deurdranger TS 5000 SoftClose is ‘winnaar’ van de ICONIC AWARDS: Innovative Interior 2019.

© Getty Images / iStockphoto

De nieuwe TS 5000 SoftClose deurdranger is uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Building fixtures’ tijdens de Iconic Awards 2019: Innovatief interieur. De uiteindelijke sluitkracht kan eenvoudig en flexibel worden ingesteld via een klep, zodat deuren op een uitzonderlijk veilige en stille manier sluiten, zelfs bij wind of tocht, bijvoorbeeld bij ondergrondse garagedeuren of in trappenhuizen. TS 5000 SoftClose is de perfecte oplossing voor klanten die hun deuren stil en veilig willen sluiten, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, hotels en appartementengebouwen.

Het doel van de ICONIC AWARDS: de Innovative Interior is in het leven geroepen om het beste te ontdekken op alle gebieden van interieurdesign. De winnende producten maken indruk op de jury door hun grote praktische nut, hun functionaliteit en bruikbaarheid en door hun mate van innovatie. De ceremonie van de ICONIC AWARDS vond plaats op 13 januari 2019 als onderdeel van het imm cologne, georganiseerd door de Cologne Art Association.

German Design Award: bijzondere vermelding voor de GEZE draadloze uitbreiding

De vakjury onderscheidde de nieuwe GEZE FA GC 170 draadloze uitbreiding voor vastzetvoorzieningen met een ‘bijzondere vermelding’ in de categorie ‘Building & Elements’.

Bij de German Design Award draait alles om ontwerpkwaliteit. De vakjury onderscheidde de nieuwe GEZE FA GC 170 draadloze uitbreiding voor vastzetvoorzieningen met een ‘bijzondere vermelding’ in de categorie ‘Building & Elements’. Deze onderscheiding bekroont werk waarvan het ontwerp bijzonder succesvolle aspecten of oplossingen bevat.

Brandbeveiligingsdeuren moeten veilig en automatisch worden gesloten wanneer de rookmelder in een noodgeval wordt geactiveerd; de vastzetvoorzieningen maken ze toegankelijker. FA GC 170 is een zeer welkome uitbreiding waarmee rookmelders voor plafondmontage en handmatige activeringstoetsen op GEZE vastzetvoorzieningen draadloos kunnen worden aangesloten op de draadloze module van de op latei gemonteerde detector. Dit maakt het deursysteem tot een optimale oplossing als structurele veranderingen ongewenst of onmogelijk zijn, zoals in als zodanig vermelde gebouwen, omdat het ontwerp onveranderd kan worden gelaten. 

De German Design Award is een van de meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld en wordt beschouwd als de internationale topprijs van de German Design Council. Het doel: ontdekken, demonstreren en onderscheiden van unieke designtrends.