Astronomisch! ESO Supernova inspireert ons om ons universum te waarderen en te begrijpen

Een Supernova is de heldere gloed van een ster wanneer zijn massa wordt overgebracht naar een andere ster en de oorspronkelijke ster explodeert. Tijdens dit proces neemt de helderheid kortstondig met een factor miljoen toe, waarbij de ster even helder als een hele melkweg schijnt.

GEZE automatische deuren in het ESO Supernova Planetarium

GEZE automatische deur in het ESO Supernova Planetarium. Foto: Robert Sprang voor GEZE GmbH © Robert Sprang / GEZE GmbH

Het ESO Supernova Planetarium & Visitor Center in Garching werd genoemd naar dit fenomeen. Het is nu geopend voor bezoekers – maar het baanbrekende astronomieonderzoek is niet het enige dat hier gaande is. Met behulp van de geavanceerde interactieve weergavetechnologie geeft de ‘binaire ster' bezoekers van alle leeftijden een uniek kijkje ‘in het universum' waarbij alle zintuigen worden aangesproken. GEZE draagt door zijn geavanceerde automatische deurtechniek met trots bij aan de schittering van de ESO Supernova.

Gastvrije sfeer

Bij de hoofdingang laat de volledig automatische draaideur met een TSA 325 NT serie aandrijfsystemen bezoekers comfortabel en veilig naar binnen en buiten gaan. Met royale doorgangsbreedtes die aan alle kanten transparant zijn, benadrukt de designdeur de open sfeer van de foyer. De deur is discreet en elegant, en er zit meer achter dan op het eerste gezicht lijkt: de geavanceerde draaideuren kunnen het onbevoegde bezoekers lastig maken. Hij biedt een verbeterde bescherming tegen inbraak met extra, onzichtbare vergrendelingscomponenten.

Recordaantallen bezoekers: toegankelijk voor iedereen

ESO Supernova Planetarium & foyer bezoekerscentrum

Als multifunctionele oplossing garandeert de tweevleugelige klapdeur met een TSA 160-serie aandrijving een barrièrevrijheid tot aan de foyer. Foto: ESO © Robert Sprang / GEZE GmbH

Automatische deuroplossingen van GEZE zorgen ervoor dat de ESO Supernova altijd de hordes bezoekers aan kan. Als een grote groep bezoekers vanaf de voorzijde te zien is, kan de naastgelegen automatische geveldeur langer geopend blijven. Als multifunctionele oplossing garandeert de tweevleugelige draaideur met een TSA 160-serie aandrijving een barrièrevrijheid tot aan de foyer en dient als een vluchtwegdeur. Voor deuren en ramen in het hele gebouw zijn extra GEZE-oplossingen ontwikkeld, die dienen om het comfort en de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen.

De bijdrage van GEZE aan een blik op de sterren

Kennis van gebouwen:

oplossingen op maat in samenwerking met alle partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van optimale bedrijfsprocessen en veiligheid: van een comfortabele afhandeling van bezoekersstromen tot vluchtroutebeveiliging en inbraakwering.

In de gevel:

  • volledig automatische draaideur met gecertificeerd gebruiksgemak, verhoogde inbraakwering met onzichtbare componenten, automatische nachtsluiting met automatisch vergrendelingssysteem
  • Automatische tweevleugelige klapdeur: toegankelijke nooduitgang