8e TOP innovator award voor GEZE

GEZE werd opnieuw bekroond met de prestigieuze TOP 100 van goedkeuring, waardoor zijn positie als een van de meest succesvolle MKB-innovators van Duitsland werd veilig gesteld. GEZE Managing Director Development Gerald Haas nam de prijs van TOP 100 mentor en wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar op de gala-avond in ontvangst ter gelegenheid van de vijfde Duitse MKB-top, gehouden op het Forum am Schlosspark in Ludwigsburg. Winfried Kretschmann, minister-president van de deelstaat Baden-Württemberg, heeft in zijn welkomstwoord de betekenis van de innovatieconcurrentie onderstreept.

Het TOP 100 keurmerk

Tijdens het evenement worden de meest innovatieve Duitse bedrijven beloond: TOP 100 mentor Ranga Yogeshwar kent het TOP 100 Innovator certificaat toe aan GEZE Managing Director Development Gerald Haas. Foto's van de prijsuitreiking: KD Busch/compamedia

Tijdens het evenement worden de meest innovatieve Duitse bedrijven beloond: TOP 100 mentor Ranga Yogeshwar kent het TOP 100 Innovator certificaat toe aan GEZE Managing Director Development Gerald Haas.

De belangrijkste concurrentiefactoren bij het vergelijken van de verschillende bedrijven waren ‘Innovatieklimaat’, ‘Innovatieve processen en organisatie’, ‘Innovatievriendelijk senior-management’ en ‘Innovatiemarketing’. GEZE maakt al lang deel uit van de wereldwijde elite van ontwikkelaars en fabrikanten van innovatieve systemen voor deur-, raam- en veiligheidstechniek, en dit is de achtste keer dat het bedrijf het TOP 100 keurmerk ontving – vijf daarvan alleen al in de afgelopen tien jaar.

Een onderdeel van de missie van GEZE is de continue verdere ontwikkeling van traditionele productsegmenten ter vergroting van hun voordelen, en het verkennen van nieuwe wegen voor uitstekende oplossingen.

De prijs die we vandaag hebben ontvangen bewijst dat innovatie, zowel in digitalisering als in het traditionele productsegment, zowel mogelijk als wenselijk is.

Gerald Haas, directeur Development

GEZE Cockpit: innovatie in gebouwnetwerken

© GEZE GmbH

Het onlangs ontwikkelde GEZE Cockpit gebouwautomatiseringssysteem markeert de succesvolle toetreding van GEZE tot de markt voor ‘Gebouwnetwerken – Smart Buildings’, een markt die zijn toekomst vorm zal geven. “Door enorme investeringen in nieuwe ontwikkelingsstructuren en in zeer gespecialiseerde ontwerptechnici hebben we netwerkoplossingen kunnen creëren voor ramen en deuren die uniek zijn op de wereldmarkt, en die gebouwen slimmer, efficiënter en veiliger maken en men zich, uiteindelijk, gelukkiger zal voelen. Dit biedt onze klanten ongekende mogelijkheden om hun gebouwen te automatiseren,” verklaart directeur Development Gerald Haas. GEZE Cockpit is het eerste slimme deur-, raam- en veiligheidssysteem dat een kloof dicht op het gebied van gebouwautomatisering. Automatische deuren en ramen kunnen voor het eerst in een gebouwsysteem worden geïntegreerd, zodat er volledig nieuwe netwerkmogelijkheden voor diverse toepassingsscenario's op het gebied van gebouwautomatisering kunnen worden gerealiseerd.

De kracht van innovatie: een nieuw ontwikkelingscentrum

Het ontwikkelingscentrum voor de sectoren research and development. Foto: Jürgen Pollak voor GEZE GmbH

Het ontwikkelingscentrum voor de sectoren research and development. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Met de digitalisering heeft GEZE een gedurfde stap gezet, die gaat van productontwikkeling tot marktintroductie. Een belangrijk uitgangspunt vormde het creëren van de juiste digitale infrastructuur voor de ontwikkeling en exploitatie van slimme softwareproducten. Het onafhankelijke familiebedrijf heeft 13 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw, ultra-modern ontwikkelingscentrum en heeft zijn onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit de afgelopen twee jaar aanzienlijk uitgebreid. Producttests en -validatie werden uitgevoerd met behulp van geavanceerde apparatuur. De modulaire teststandaarden zijn uitgerust met de nieuwste robottechnologie. Hoogwaardige technische concepten en producten kunnen nu nog sneller en efficiënter worden gerealiseerd.

Een flexibele en interactieve aanpak

De processen die leiden tot innovatie waren bepalend voor de architectuur en het ontwerp van het nieuwe gebouw. De engineers en testers komen in elke ontwikkelingsfase onder optimale werkomstandigheden te staan. Flexibele werkruimtes en werkplekeenheden uitgerust met geavanceerde geluidsdemping, verlichting en ruimteklimaatconcepten stimuleren een uitwisseling tussen de disciplines en maken netwerken mogelijk tussen de verschillende vakgebieden en vormen een flexibele manier van werken binnen de projectgebieden. Een eigen creatieve ruimte biedt ruimte voor het experimenteren met en testen van nieuwe ideeën, evenals voor onconventionele vormen van probleemoplossing.

Laboratorium voor slimme mogelijkheden – gebruikers delen in de ontwikkeling

Het nieuwe ontwikkelingsgebouw is een Smart Building op zich. Alle productgroepen zijn intelligent op het netwerk aangesloten en zijn zodanig ontworpen dat nieuwe netwerkoplossingen continu kunnen worden toegepast en getest. De verkregen inzichten worden gebruikt om de intelligentie van alle GEZE producten verder te ontwikkelen en hun voordelen voor gebruikers uit te breiden en in te voeren met behulp van het nieuwe GEZE Cockpit gebouwautomatiseringssysteem. Als onderdeel van een interactieve ontwikkelingsaanpak werden ook testklanten betrokken bij het GEZE Cockpit project. Dit resulteerde in de voordelen van optimale, gebruikersgerichte productkenmerken waarbij de time-to-market – de periode van ontwikkeling tot aan de introductie van het nieuwe systeem op de markt – aanzienlijk werd verkort.

‘Digital First’ op het gebied van communicatie

In lijn met de nieuwe digitale richting die GEZE was ingeslagen, onderzocht het bedrijf ook nieuwe wegen in de commerciële lancering van GEZE Cockpit. Tijdens een Digital First-campagne, die onlangs werd bekroond met de German Brand Award, werd gebruik gemaakt van de volledige bandbreedte van digitale communicatiemogelijkheden.

Meer informatie over de German Brand Awards

‘Smart Talent’ – wereldwijde groei van het aantal werknemers

Van de 300 werknemers die wereldwijd zijn aangeworven als resultaat van de organische groei van de GEZE Groep in de afgelopen twee jaar, is een aanzienlijk deel werkzaam op het gebied van technologie en ontwikkeling. Innovaties zijn niet alleen afkomstig uit Duitsland als belangrijkste ontwikkelings- en productielocatie, maar ook van de dochterondernemingen van GEZE in China, Spanje en Groot-Brittannië. Het internationale productienetwerk hanteert consequent de strengste en duurzaamste productienormen om wereldwijd de kwaliteit ‘Made in Germany’ te leveren.

TOP 100: de wedstrijd

Sinds 1993 kent aan compamedia het TOP 100-keurmerk toe aan kleine en middelgrote ondernemingen voor hun uitzonderlijke innovatieve kracht en bovengemiddelde innovatieve succes. Prof. Nikolaus Franke werd in 2002 benoemd tot wetenschappelijk directeur. Hij is oprichter en voorzitter van het Institute for Entrepreneurship and Innovation van de Vienna University of Economics and Business. Mentor bij de TOP 100 is de wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar. Projectpartners zijn onder andere de Fraunhofer Gesellschaft voor de bevordering van toegepast onderzoek en de BVMW, de Duitse Associatie voor kleine en middelgrote ondernemingen. Als mediapartners ondersteunen Manager Magazin, Impuls en W&V de vergelijking tussen bedrijven. www.top100.de