IT’s Certificering behaald


Met het ITs-keurmerk zorgt GEZE Benelux voor toegankelijkheid voor iedereen in diverse gebouwen. Lees hier meer…

Deursystemen GEZE ontvangen ITs-certificering

 

Om de toegankelijkheid van openbare en commerciële gebouwen voor mensen met een beperking te verbeteren, is de Integrale Toegankelijkheidsstandaard (ITs) ingevoerd. Met het ITs-keurmerk laat u zien dat u er voor iedereen bent en verantwoordelijkheid neemt richting  mensen met een beperking. De standaard wordt toegepast op gebouwen. Voor gebouwelementen zoals parkeerplaatsen, trappen, meubels, toiletten en deuren is de productversie van het ITs-keurmerk ontwikkeld: het 3B-certificaat. GEZE, specialist in gebouwsystemen,  heeft onlangs meerdere van haar deurtoepassingen laten testen in het kader van de 3B certificering. De selectie deurdrangers werd door PBT Consult, onafhankelijke certificeringsinstantie voor het ITs-keurmerk en 3B-certificaat, positief beoordeeld.

 

Foto: GEZE GmbH

 

Robert de Kloe van PBT Consult is blij dat steeds meer leveranciers actief zijn met de Integrale Toegankelijkheidsstandaard: ‘Met de certificering van haar deurdrangers geeft GEZE een duidelijk signaal af dat de markt aan het veranderen is. Het verbeteren van de toegankelijkheid en barrièrevrijheid staat bij steeds meer bouwpartners op het programma en dat uit zich in de kwaliteit van de producten en diensten. Deurdrangers zijn bijvoorbeeld onopvallende standaardelementen in een gebouw, maar zijn van grote invloed op de toegankelijkheid. Ze bepalen het gemak waarmee deuren openen en de vertraging waarmee ze sluiten.’ Sales Manager OEM Ronald van Driel van GEZE Benelux hecht veel waarde aan de 3B-certificering van de GEZE deursystemen: ‘We zijn betrokken bij veel bouwprojecten waarbij de toegankelijkheidsdiscussie al jaren wordt gevoerd. Helemaal binnen de zorg. Als ketenpartner willen we zowel de klant, architect als aannemer het beste advies kunnen geven en gekwalificeerde systemen leveren. Niet alleen vanuit het oogpunt van een betrokken partner, maar ook vanuit het streven naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hierin willen we voorop lopen en daar investeren we in door onze producten af te stemmen op de bijbehorende eisen.’

 

Voor meer informatie over de ITs-certificering, GEZE producten of advies kunt u contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens:
GEZE Benelux B.V.
Telefoonnummer: +31 (0)40-2629080
Email adres: benelux.nlspamfilter@gezespamfilter.com