Stedelijk museum Leonberg
Glaspaviljoen bij de entree
Stedelijk museum Leonberg

Stedelijk museum Leonberg

Met de opening van het nieuwe stedelijk museum neemt de permanente tentoonstelling over 750 jaar Leonberg haar intrek in een eigen onderkomen.

Hiermee krijgt Leonberg vlak naast de stadskerk nog een culturele plek voor interessante exposities en bijzondere evenementen.

Het glaspaviljoen bij de entree van het stedelijk museum is volledig opgenomen in het geïntegreerde volledig glazen systeem van GEZE. In de glasgevel zijn onder meer twee enkele IGG-deuren en één niet-automatische IGG-schuifdeur ingebouwd.

De gladde en transparante vlakken van het paviljoen creëren licht waardoor het lijkt alsof het dak zweeft. Het karakter van het historische gebouw met zijn kenmerkende vakwerk blijft op die manier onaangetast.